Adrian Marinescu: "După 15 august, vom vedea o scădere a numărului de infectări cu COVID"

161
Adrian Marinescu:

Articole recomandate

Deși situația în ceea ce privește cazurile de coronavirus din România nu pare să fie sub control în momentul de față, lucrurile se vor schimba după data de 15 august și vom asista la o scădere a numărului de infectări, spune doctorul Adrian Marinescu. Acest lucru se va întâmpla numai dacă vom deveni mai responsabili și vom respecta măsurile de protecție.


"Dacă facem ce trebuie, după 15 august, vom vedea o scăderea a numărului de infectări", a declarat dr. Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Național de Boli Infecțioase ,,Prof. Dr. Matei Balș", pentru Wall Street.


Chiar dacă în weekend am avut un bilanț mai mic, acest lucru nu înseamnă că România și-a revenit din criză. "Nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de ce se întâmplă în weekend. Implicit, chiar și pentru astăzi, numărul de teste efectuat nu este mare. Sunt multe infectări noi, iar cei noi infectați intră în contact cu mulți alți până la momentul diagnosticării. Prin urmare, urmează o perioadă de câteva zile cu peste 1.000 de cazuri pe zi", a mai precizat el.


Numărul pacienților internați la secțiile de Terapie Intensivă crește pe zi ce trece, iar autoritățile avertizează că în curând nu vor mai fi locuri la ATI. Adrian Marinescu a explicat cum s-a ajuns în această situație de criză în spitale.


"În primul rând, dintre cazurile nou anunțate, există un procent de 5% de forme severe. Ei bine, mergem de câteva zile bune cu acest 5% la peste 1.000 de cazuri pe zi. Nu e o creștere exponențială, dar este una constantă. Iar în al doilea rând, există un decalaj între momentul infectării și momentul în care pacienților li se înrăutățește starea de sănătate, astfel încât ajung la ATI. Prin urmare, dacă avem o zi plină cu multe cazuri noi, la o săptămână distanță este posibil ca numărul de pacienți în ATI să crească vertiginos", a declarat dr. Marinescu.


Nu numai sistemul sanitar din România e depășit de situație, acest lucru se întâmplă în multe țări, însă lucurile se vor îmbunătăți pas cu pas, mai spune medicul.


"Eu sunt o persoană optimistă, dar și realistă. Eu cred că orice situație poate fi depășită, oricât de gravă ar fi. Acum e momentul să fim realiști. E o situație complicată, în care avem de-a face cu o necunoscută. Știm că nu e un virus ucigaș, dar poate deveni fatal pentru vârstnici sau dacă suferim alte afecțiuni. În plus, rata de transmitere este foarte mare. Eu cred că putem trece peste această situație, dacă facem cu toții ceea ce trebuie", a conchis dr. Adrian Marinescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4464 secunde