Afaceriști împrumutați cu camătă de interlopi. Ce pățeau cei care nu plăteau

1159
1

Articole de la același autor

Noi detalii au ieșit la iveală în cazul grupului infracțional specializat în camătă, șantaj și înșelăciune. În dosarul în care sunt implicați mai mulți membri ai clanului Săceanu, DNA Constanța a dispus trimiterea în judecată a inculpaților Florin-Gheorghe Țîrdea, Giuniet Suliman și Bechir Iașar. 


În perioada 2014 - 2017, Giuniet Suliman și Florin-Gheorghe Țîrdea au constrâns oameni de afaceri din municipiul Constanța, martori în cauză, pentru a-i determina să le remită sume de bani cuprinse între 200 și 35.000 euro, spun procurorii DNA. În acest context, Florin-Gheorghe Țîrdea a incendiat două autoturisme ce aparțineau unuia dintre martori, Mercedes și Volkswagen, în luna iunie 2017. 


În noaptea de 24 spre 25 iunie 2017, bărbatul a incendiat un autoturism Mercedes S 400, parcat pe strada Dragoslavelor, gestul fiind o poliță plătită în urma unor răfuieli. Totul ar fi plecat de la împrumuturi acordate anterior oamenilor de afaceri de către Giuniet Suliman și Bechir Iașar, la care fuseseră adăugate dobânzi substanțiale, 50% pe săptămână. 


De asemenea, în perioada aprilie - iunie 2017, Bechir Iașar, împreună cu Ion Iancu, Adrian Marcu și Nicolae Cosmin Luca, cu ocazia organizării unor jocuri de noroc, a indus în eroare un alt afacerist, provocându-i o pagubă de 250.000 de euro. 


"Persoanele cercetate dădeau bani cu camătă la diverse persoane și cereau un comision de 50% din sumă pe lună. Jocurile de noroc erau măsluite, cu zaruri aranjate. Foloseau o masă specială, iar cu ajutorul unei telecomenzi, zarurile cădeau doar în favoarea unor jucători, asigurându-le câștigul", ne-au precizat surse din cadrul anchetei DNA. 


Procurorii au mai aflat că interlopii erau sprijiniți și de un funcționar bancar, în încercarea de a afla mai multe date despre victimele acestora. Elena Cristina Didea a accesat date legate de rulajul contului personal al afaceristului păgubit în cadrul jocurilor de noroc, date pe care ulterior le-a comunicat lui Bechir Iașar. Anterior, inculpații Bechir Iașar, Elvis Iașar, Ion Iancu, Adrian Marcu, Nicolae Cosmin Luca și Elena Cristina Didea au încheiat cu procurorii anticorupție câte un acord de recunoaștere a vinovăției. 


În prezența avocaților, inculpații și-au recunoscut faptele comise (constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, complicitate la înșelăciune și permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității). Aceștia au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și au fost de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora (între 10 luni cu amânarea aplicării pedepsei și 2 ani și 4 luni cu suspendare). 


Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză. Florin-Gheorghe Țîrdea și Giuniet Suliman se află în stare de arest preventiv, în timp ce Bechir Iașar este cercetat în stare de libertate. 


În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul IGPR - Direcția de Investigații Criminale, Direcția de Operațiuni Speciale și din cadrul IPJ Constanța - Serviciul de Investigații Criminale.


Comentează știrea

Liviu Chilian
25 aprilie 2018
"Kustendgea rezidentiala, moderna, eleganta!"(Pakat ca'i locuita. Si de Turco-Tzigani spurkatzi!)

Folosesc computer din 1998. Primul "ziar" pe internet, cu forum, a fost Noaptea("Ziua") in care doi tziganoizi spurkatzi, Roshkk Stanescu si Savaliukk(Tzigan-Lipovean), agenti CIA de duzină, ii infierau, ostracizau si spurcau pe Vadim si patrioții lui. Pe site, citeam cum in acel timp, tarani Romani ARAU pământul cu calul!! Era timpul satanic al cederismului atotdistrugator, dupa înghețul si stagnarea iliescist-pedeseristă. Asa au REUSIT Romanii sa'si PASTREZE Glia! Prin sacrificiu si daruire! Am tinut si aparat pământul nostru timp de doua mii de ani. Ca acum, vedem, sub kkpIUDAlismul satanic importat din Amerikk si Israhatzel, noi, Romanii, suntem ALUNGATI de pe pământul nostru, de catre VENETICI SPURKATZI! Cei ce inca nu au plecat, sunt TORTURATI de catre...etnici, minoritari. In Kustendge, Zsidanii, Turco si Greco Tziganii/Machidonii au înnebunit, literal. In timp ce Romanii pleaca. Zsidanii si pesedistii au ridikkt COCINE IMPUTZITE pt Turco-Tziganii paraziti gălăgioși si violenți. Greco-Tziganii distrug spatiul verde si litoralul. In Temeszvar,Gaborii-Maghari așijderea, ii terorizează pe Romani! Ce'i de facut? Cum ne mai putem SALVA? GNOMI DEMENTI de afuckeri au adus streini ca sa le roboteasca în prăvăliile lor falimentare(vezi cazul psihopatului Boszancsenyi ce a inhatat șantierul naval). Intrebare. De ce justitia nu ii pedepsește radical pe banditii kkmatari? Ce'i aia...condamnare cu suspendare? E posibil ca judekktoarea sa fie o Greco-Tziganca ce'si apara cosangenii!? Huuooo!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5244 secunde