Afaceriști trimiși în judecată de DNA Constanța pentru înșelăciuni

109

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a două persoane, acuzate de înșelăciune. 

Astfel, Violeta Hagiu și Cristinel Dulgheru sunt acuzați de folosirea de acte și declarații false pentru obținere pe nedrept de fonduri europene, înșelăciune, fals în înscrisuri sub formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în cursul anilor 2010 și 2011, inculpata Violeta Hagiu a depus la A.P.I.A. Tulcea, în numele PFA DULGHERU CRISTINEL, două cereri de acordare de subvenții agricole și, în susținerea acestora, atât sus-numita, cât și, ulterior, inculpatul Cristinel Dulgheru, au prezentat mai multe înscrisuri false (tabel centralizator al contractelor de arendă și adeverințe), în cuprinsul cărora era atestat, în mod nereal, faptul că solicitantul deține în arendă suprafața totală de 67 hectare teren arabil. În vederea justificării acestei suprafețe de teren, inculpata Hagiu Violeta a falsificat în prealabil și a depus la Primăria comunei Văcăreni, jud. Tulcea, în vederea înregistrării, un număr de 28 de contracte de arendare, pretins încheiate de către inculpatul Cristinel Dulgheru, în calitate de arendaș, cu diferite persoane fizice.

Ulterior, pe baza declarațiilor celor doi inculpați și a existenței contractelor de arendare contrafăcute, funcționarii din cadrul Primăriei comunei Văcăreni au eliberat două adeverințe, din care rezulta că inculpatul Dulgheru deține în arendă aceste terenuri.

În această modalitate, PFA DULGHERU CRISTINEL a obținut în mod injust suma totală de 211.139,84 lei (echivalentul a aproximativ 50.271 euro), reprezentând fonduri europene (FEGA și FEADR) și fonduri din bugetul național, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpatului Dulgheru Cristinel.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Măcin, județul Tulcea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0956 secunde