Afaceristul Gheorghe Pufleanu și alți doi constănțeni, reținuți în cazul contrabandei cu alcool

4004
Afaceristul Gheorghe Pufleanu și alți doi constănțeni, reținuți în cazul contrabandei cu alcool - ac8efac68e8509bee21fdcf9faedfa8b.jpg
Procurorii au reținut, ieri, pe bază de ordonanță, 15 dintre cei 18 suspecți de contrabandă cu alcool, cu un prejudiciu de 500.000 de euro, ridicați în urma celor 17 percheziții efectuate miercuri în Argeș, Prahova și Constanța și urmează ca aceștia să fie prezentați instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.
Printre cei reținuți se află și trei constănțeni, respectiv, afaceristul constănțean Gheorghe Pufleanu, de 52 de ani, Cristian Petculescu, de 43 de ani și Marian Istrate, de 31 de ani.
Potrivit anchetatorilor, în urma perchezițiilor care au avut loc în cursul zilei de miercuri, autoritățile au confiscat aproximativ două tone de alcool și 33.000 de pachete de țigări. De asemenea, fabrica de alcool care funcționa pe strada Celulozei din Constanța și care ar aparține lui Gheorghe Pufleanu, a fost pusă sub sechestru, pentru a putea fi inventariate toate bunurile folosite în vederea comiterii infracțiunilor.
Toate produsele confiscate în urma descinderilor simultane din cele trei județe au fost încărcate într-un tir care a ajuns, miercuri seara, în curtea IPJ Argeș. Oamenii legii au predat cele două tone de alcool și 33.000 de pachete de țigări în custodia Gărzii Financiare. Totodată, din locuințele suspecților au fost ridicate diferite recipiente de etanșat, instalații de sigilare și alte dispozitive folosite la filtrarea alcoolului și umplerea recipientelor din plastic.
"Este posibil ca numărul persoanelor reținute să crească pe măsură ce se înaintează cu audierile, iar acestea vor fi coroborate cu probele ridicate la percheziții", a precizat inspectorul Robert Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș.
Cei 18 suspecți de contrabandă cu alcool ridicați în urma perchezițiilor efectuate miercuri în mai multe locații din județele Argeș, Prahova și Constanța au fost aduși la audieri la IPJ Argeș, iar procurorii i-au chestionat până târziu în noapte.
În acest caz, cercetările au fost începute de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Argeș, în luna decembrie 2009. Inițial, a fost un dosar de supraveghere pentru infracțiuni la codul fiscal, însă, în baza probelor obținute ulterior, s-a stabilit că este vorba de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, iar cercetările s-au extins ducând și în județele Constanța și Prahova.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2377 secunde