Agent de securitate, trimis în judecată pentru uciderea unei prostituate din România

589
Agent de securitate, trimis în judecată pentru uciderea unei prostituate din România - ddd-1579367947.jpg
Un lucrător la frontieră suspectat că ar fi ucis brutal, la sfârșitul anului 2016, o prostituată de 18 ani din România, care devenise de nerecunoscut și a fost identificată aproape un an mai târziu, va fi judecat în 2020 în fața Tribunalului penal din Doubs, în estul Franței, a anunțat sâmbătă parchetul francez, potrivit Agerpres. Un judecător de instrucție din Besancon, care a emis luni ordinul de punere sub acuzare, consideră că are "suficiente dovezi pentru a-l trimite pe suspectul în vârstă de 32 de ani în fața tribunalului penal pentru omucidere intenționată", a precizat procurorul Etienne Manteaux. El prevede desfășurarea unui proces în "cursul anului 2020".

Acest agent de securitate, tatăl unui copil, care locuia în Mouthe (estul Franței), aproape de frontiera cu Elveția, și lucra în apropiere de Lausanne (Elveția), ''spune că este nevinovat și că nu a făcut decât să scape de cadavru'', a precizat magistratul. ADN-ul său a fost găsit pe victimă, Mihaela Miloiu, ucisă în Elveția. Trupul ei gol a fost descoperit de către cherestegii pe 15 decembrie 2016 în pădurea din localitatea Frasnois, în Jura franceză, lângă granița cu Elveția.

Corpul avea 26 de răni prin înjunghiere, dintre care niciuna nu a fost fatală. Potrivit autopsiei, decesul a fost cauzat de mai multe lovituri la nivelul feței, cu oase și dinți rupți. Victima era de nerecunoscut. Pentru identificarea acesteia, Institutul de cercetare criminală al jandarmeriei naționale din Franța (IRCGN) a efectuat o reconstituire facială a tinerei pentru a stabili portretul său robot în 3D. Un apel la martori a fost distribuit pe scară largă în Europa.

Anchetatorii elvețieni aveau în atenție la acea vreme o rețea de proxeneți români. Plasați sub ascultare telefonică, aceștia păreau să caute o tânără prostituată, dispărută între 29 și 30 noiembrie 2016. A fost făcută legătura între această dispariție, o carte de identitate pe numele Mihaela Miloiu găsită la Sullens (Elveția) și corpul descoperit.

La aproape un an de la moartea tinerei, cea care a fost supranumită "necunoscuta din Frasnois" a fost identificată datorită verificării ADN-ului ei cu cel al mamei sale, găsită în România. Anchetatorii au mers apoi pe fir până la agentul de securitate, care pe 30 noiembrie 2016 s-a dus la spitalul Pontarlier, nu departe de locuința sa, pentru a primi îngrijiri la o mână.

''El a recunoscut că a făcut sex cu victima și a explicat că apoi ar fi ucis-o niște indivizi", a declarat procurorul. "Dar el nu a spus nimic, nici despre semnalmentele lor, nici despre vehiculul lor, nici despre arma folosită", notează Manteaux, remarcând "multiplele sale versiuni".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4784 secunde