Agenții de poliție acuză Poliția Română de discriminare

231
Agenții de poliție acuză Poliția Română de discriminare - iuliansurugiupresedintesnap-1349864682.jpg
Reprezentanții Sindicatului Național al Agenților de Poliție au trimis o scrisoare deschisă chestorului Petre Tobă, inspectorul general al Poliției Române, în care atrag atenția asupra discriminării la care sunt supuși agenții de poliție.

Iată ce prevedere adresa respectivă: "Având în vedere adresa nr. 183510/SFP/CF din 8.10.2012, postată pe site-ul INTRAPOL, emisă de Direcția Management Resurse Umane, se aduce la cunoștința unităților și subunităților despre faptul că Reprezentanța Permanentă a României pe lângă UE informează despre existența unui număr de 36 de posturi ce pot fi ocupate de polițiști români în cadrul direcțiilor Comisiei Europene.

Cu toate că există pentru fiecare post în parte condiții prestabilite de Comisia Europeană, Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Management Resurse Umane, impune ca și condiție suplimentară ca polițiștii care vor fi identificați ca având experiența necesară și doresc să opteze pentru unul dintre posturi, să facă parte din corpul ofițerilor.

În aceste condiții, vă rugăm să constatați discriminarea evidentă care persistă între agenții de poliție și ofițerii de poliție. Cu toate că se încearcă marginalizarea agenților de poliție absolvenți de facultăți, mastere, cursuri postuniversitare cât și doctorate, nu putem fii de acord ca aceștia să nu poată opta pentru aceste posturi doar pentru faptul că nu sunt ofițeri de poliție", se menționează în adresa semnată de Iulian Surugiu, președintele SNAP.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.404 secunde