Agenții Secret Service, acțiune fără precedent în România. 14 români, arestați

348
Agenții Secret Service, acțiune fără precedent în România. 14 români, arestați - secretserviceromania36808600-1549702195.jpg
Peste 100 de polițiști și agenți Secret Service au făcut 27 de percheziții în București și în 9 județe într-un mega-dosar de înșelăciune a unor cetățeni americani. Prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ 34 milioane dolari.

Peste 100 de polițiști și agenți Secret Service au făcut 27 de percheziții în București și în 9 județe într-un dosar în care un grup de români a înșelat cetățeni americani prin intermediul unor site-uri, prejudiciul fiind de aproximativ 34 de milioane de dolari.

În premieră pentru autoritățile de aplicare a legii din România, au fost indisponibilizate criptomenede RIPPLE și BITCOIN, cu valoare aproximativă de 5.000 de dolari.

"În urma unei cereri de asistență judiciară internațională, transmisă de Secret Service (Statele Unite ale Americii), Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., a derulat investigații privind un grup de români implicat în diferite forme de fraudă informatică și spălarea banilor. Victimele erau cetățeni americani, iar prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ 34.000.000 dolari.

Cercetările au arătat faptul că activitatea infracțională a persoanelor implicate ar fi debutat în anul 2016", anunță IGPR. Prin intermediul unor site-uri de comerț electronic, membrii grupului ar fi postat anunțuri cu marfă care, în realitate, nu exista, convingând victimele să trimită bani pentru bunurile comandate (inexistente).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8298 secunde