Ahmed Othman, libianul acuzat de comiterea dublei crime din Capitală, ar putea scăpa nepedepsit

667
1
Ahmed Othman, libianul acuzat de comiterea dublei crime din Capitală, ar putea scăpa nepedepsit - ahmedothmanlibianulacuzatdecomit-1519978338.jpg

Articole recomandate

Ahmed Othman, libianul acuzat de comiterea dublei crime din Capitală, ar putea scăpa nepedepsit. Tatăl tânărului lucrează la Ambasadei Libiei la București și, potrivit normelor internaționale, atât el, cât și întreaga lui familie beneficiază imunitate diplomatică.


Tânărul originar din Libia și-a ucis, sâmbătă seară, iubita într-un apartament din sectorul 3 al Capitalei, în care locuiau împreună cu chirie. Raluca Maria Pătulea, o tânără originară din Bacău, a fost înjunghiată mortal de tânărul de 24 de ani care a apoi a plecat din locuință. Potrivit anchetatorilor, Ahmed Othman s-a întâlnit cu un vecin, căruia i-a cerut o țigară sau bani de țigări. Pentru că l-a refuzat, bărbatul de 64 de ani a fost înjunghiat mortal.


Libianul Ahmed Othman a fost imobilizat de vecinii din bloc, care au alertat Poliția. Criminaliștii au descoperit în apartament cadavrul tinerei.


Dus la audieri, tânărul a refuzat să facă declarații și a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă. Tânărul ar fi consumator de droguri și, în momentul în care ar fi comis crima, s-ar fi aflat în stare de sevraj.

Tânărul acuzat de comiterea dublei crime este fiul unui oficial din cadrul Ambasadei Libiei la București, care urma să-și încheie misiunea diplomatică, conform unor surse din rândul anchetatorilor. Ahmed Othman a venit, alături de tatăl său, în România și s-a înscris la facultate.

Tatăl suspectului de crimă este oficial în cadrul Ambasadei Libiei la București. Astfel, atât el, cât și familia sa beneficiază de imunitate diplomatică, notează stirilekanald.ro.

Ahmed Othman nu poate fi judecat în România, exact cum s-a întâmplat și în cazul angajatului Ambasadei Statelor Unite la București, Christopher Van Goethem, cel care ar fi provocat accidentul în care a murit Teo Peter, basistul trupei Compact.

Articolul 31 al Convenției de la Viena prevede că un agent diplomatic se bucură de imunitatea de jurisdicție penală a statului acreditar, țara în care a fost trimis la post. El se bucură, de asemenea, de imunitatea de jurisdicție civilă și administrativă, scrie libertatea.ro



Comentează știrea

Romania
3 martie 2018
Pedeapsa

Atunci trebuie raspuns cu aceeiasi moneda , luat gatul si gata.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4161 secunde