"Ajutor, sunt răpit!"

123
An de an, pe 25 mai, este marcată Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți. Cu această ocazie, polițiștii constănțeni organizează o serie de întâlniri cu elevii din județul nostru, care au drept scop prevenirea disparițiilor, a victimizării și a delicvenței juvenile etc.

Iată câteva dintre recomandările pentru elevi, pentru a nu ajunge victime ale borfașilor:

l Mergi întotdeauna însoțit de un prieten atunci când parcurgi drumul casă-școală.

l În stația de autobuz, stai alături de grupul tău de prieteni; este mai sigur și mai plăcut.

l Dacă în timp ce mergi spre casă / școală, cineva încearcă să intre în vorbă cu tine, îndepărtează-te de respectiva persoană și povestește această întâmplare unui adult în care ai încredere (părinte, profesor).

l Nu intra în vorbă cu un adult care îți cere să-l ajuți cu indicații de orientare; nu uita că pentru astfel de informații, ar trebui să apeleze tot la un adult, și nu la un copil.

l Refuză orice persoană care se oferă să te ducă acasă cu mașina.

l Dacă vrei să mergi undeva după ore, cere-le voie părinților.

l Dacă observi că te urmărește cineva, îndreaptă-te către zone mai aglomerate și cere ajutorul unui polițist sau unui adult însoțit de alt copil. Povestește-le părinților sau unei persoane în care ai încredere ce ți s-a întâmplat.

l Dacă te simți amenințat în vreun fel sau dacă o persoană încearcă să te răpească, strigă "Ajutor! Nu cunosc această persoană! Sunt răpit!". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
Stire din Actual : Soldat răpit și violat de patru femei!
Pagina a fost generata in 1.2788 secunde