Al-Jazeera: Un român se află printre cei răpiți în Algeria

182
Al-Jazeera: Un român se află printre cei răpiți în Algeria - algeria-1358425237.jpg
Un răpitor, care s-a prezentat ca Abu al-Baraa, a declarat astăzi pentru postul Al-Jazeera, că între cei 41 de ostatici din Algeria se află un român.

Un britanic, un irlandez și un japonez, prezentați ca ostatici în Algeria, au cerut, joi, pe postul de televiziune Al-Jazeera, retragerea militarilor algerieni care încercuiesc complexul gazifer unde sunt deținuți, relatează AFP.

Cei trei bărbați, care s-au exprimat la telefon, dar nu au apărut în imagini, au insistat pe rând ca militarii să oprească tirurile împotriva locului în care sunt deținuți pentru a nu le pune viața în pericol și a favoriza negocierile.

Ostaticii, ale căror cuvinte au fost traduse simultan în arabă, au transmis solicitarea unuia dintre răpitori, prezentat sub pseudonimul Abu al-Baraa, care a intervenit mai înainte pe postul de televiziune Al-Jazeera.

"Cerem retragerea armatei algeriene pentru a permite lansarea unor negocieri" privind ostaticii, a spus Abu al-Baraa.

Forțele de ordine au încercuit joi complexul gazifer situat în partea de centru-est a Algeriei, unde o grupare islamistă afiliată rețelei Al-Qaida deține aproximativ 40 de ostatici străini începând de miercuri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Doi români au fost răpiți în India!
Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Actual : Ofițer rus de elită, după gratii
Pagina a fost generata in 0.3686 secunde