ALARMANT / Șoferi de pe microbuzele școlare, prinși beți la volan

243
ALARMANT / Șoferi de pe microbuzele școlare, prinși beți la volan - calatori-1348918274.jpg
Înaintea începerii anului școlar 2012 - 2013, polițiștii de la Rutieră au desfășurat, la nivelul național, verificări ale microbuzelor școlare, pentru reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care sunt implicate astfel de autotuvehicule. La data respectivă, controalele au fost realizate la sediile primăriilor sau unităților școlare, unde se aflau microbuzele parcate, iar în majoritatea cazurilor polițiștii au dat atenționări și au dispus remedierea deficiențelor. 

În perioada 24 - 27 septembrie, polițiștii au reluat controalele, de data aceasta în trafic.

Potrivit reprezentanților Direcției Poliției Rutiere din cadrul Poliției Române, în urma verificării a 2.171 de autovehicule care efectuau transport de elevi, au fost aplicate 420 sancțiuni contravenționale, dintre care: cinci pentru conducerea autovehiculului sub influența alcoolului, două pentru neacordarea de prioritate, nouă pentru inspecție tehnică periodică expirată, patru pentru lipsă poliță RCA, 62 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 12 pentru nedeținerea certificatului de competență profesională și 326 pentru alte fapte sancționate de legislația rutieră.

De asemenea, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce nouă permise de conducere și au retras până la remedierea defecțiunilor 19 certificate de înmatriculare, iar pentru efectuarea în mod neautorizat a transportului special de elevi, au dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor în trei cazuri.

Reamintim faptul că, în perioada care a precedat debutul anului școlar 2012, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe activități de control, la nivel național, în vederea identificării neregulilor la autovehiculele destinate exclusiv transportului de elevi sau a conducătorilor acestora.

În acest sens, la sediul primăriilor sau unităților de învățământ deținătoare, au fost controlate, 1979 de autovehicule din totalul de 2238.

Polițiștii au verificat valabilitatea inspecției tehnice periodice, precum și existența asigurării de răspundere civilă auto obligatorie.

De asemenea, au fost verificați și conducătorii auto dacă dețin certificat de competență profesională, categoria corespunzătoare a permisului de conducere și valabilitatea acestuia.

Controalele efectuate au relevat faptul că, în cazul a 77 de autovehicule inspecția tehnică periodică era expirată, pentru 65 de autovehicule nu se deținea asigurare de răspundere civilă auto obligatorie, iar 74 de conducători de autovehicule nu aveau certificatul de competență profesională.

Tot cu această ocazie, reprezentanții poliției rutiere i-au instruit pe conducătorii de autovehicule cu privire la respectarea legislației rutiere și adoptarea unei conduite preventive, în timpul deplasării pe drumurile publice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : Umbla beat pe mijlocul străzii
Pagina a fost generata in 0.2687 secunde