Alcoolul îi afectează teribil pe șoferi în trafic

138
Alcoolul  îi afectează teribil pe șoferi în trafic - baut-1531490305.jpg

Articole de la același autor

În România, 5% dintre accidentele rutiere mortale sunt produse ca urmare a consumului de alcool, în contextul în care rapoartele Organizației Mondiale a Sănătății înregistrează o rată de 8,7 decese într-un an la 100.000 de locuitori.
În acest context, psihologul Lenke Iuhoș împreună cu Asociația de Psihologie și Siguranță Rutieră – Psihotrafiq, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj și Medicom demarează luni, 16 iulie 2018, începând cu ora 11, la Cluj Napoca, (în parcarea din fața Ștrandului Sun, de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918), campania "Alcoolul la volan este un … accident!", menită să-i informeze și să-i conștientizeze pe șoferi asupra riscurilor la care se expun, atât ei, cât și pe ceilalți participanți la trafic, atunci când se urcă la volan în stare de ebrietate. 


Proiectul de responsabilizare socială face parte dintr-o campanie mai amplă inițiată de o echipă de psihologi și inspectorate de poliție din mai multe județe. În cadrul campaniei, vor fi împărțite de odorizante și stickere cu mesajul "Politicos în trafic"!
Potrivit psihologului Lenke Iuhoș, reacțiile la volan ale șoferilor încetinesc simțitor direct proporțional cu creșterea alcoolemiei Astfel, la o alcoolemie de 0,3 la mie, șoferului i se încețoșează imaginea și nu mai estimează corect distanțele, la o alcoolimie de 0,5 la mie, i se micșorează viteza de reacție și nu mai estimează corect viteza cu care conduce. La o alcoolimie de 0,8 la mie, imaginea scade din claritate cu 10-20%, iar la o alcoolemie de 1,1 la mie, acuitatea vizuală se reduce cu 20-30 de procente, timpii de reacție cresc semnificativ, are tulburări de echilibru, nu poate vorbi coerent și capacitatea de a conducere este serios afectată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7199 secunde