Aldea și Ciuciuleacă au fost puși în libertate

288
Vineri, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu aceea de a nu părăsi localitatea de domiciliu în cazul presupușilor cămătari Nicolae Aldea, fost colonel din Jandarmerie, și a Marianei Ciuciuleacă. Decizia este definitivă, astfel că cei doi vor părăsi arestul.


Aldea și Ciuciuleacă sunt acuzați că, alături de alte persoane, ar fi lăsat pe drumuri zeci de familii din Constanța, în urma unor fapte de cămătărie. Prejudiciul creat se ridică la peste două milioane de euro, iar averile strânse de membrii grupării sunt imense. 

Procurorii spun că, din 2006 și până în prezent, nu mai puțin de 50 de persoane au căzut în capcana lor. Din faptele ilegale, suspecții au adunat adevărate averi: 14 imobile, peste 100 de terenuri atât în intravilan, cât și în extravilan, un hotel, precum și alte bunuri și valori asupra cărora s-au instituit sechestre asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului creat. 

Acuzațiile aduse suspecților sunt de comitere a infracțiunilor de consti-tuire / aderare la grup infracțional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, șantaj și lipsire de libertate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2634 secunde