Alertă de coronavirus! Chinezi căutați în Slatina, izolați în hotel

504
Alertă de coronavirus! Chinezi căutați în Slatina, izolați în hotel - dddd-1582890480.jpg

Articole recomandate

Șase persoane de naționalitate chineză, care s-au cazat la un cunoscut hotel din municipiul Slatina, au fost căutate de inspectorii Direcției de Sănătate Publică Olt timp de două zile, după ce au intrat în România, potrivit Observator. Anunțul a fost făcut de Marinela Madan, medicul șef al DSP Olt, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o la Spitalul Slatina cu medicii de familie din județ, convocați pentru a fi instruiți cu măsurile pe care trebuie să le ia în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus.

Specialiștii în sănătate publică au aflat despre cei șase chinezi din fișele pe care asiaticii le-au completat în aeroport, la intrarea în țară. Aceștia ar fi ajuns în țară miercuri, s-au cazat apoi la un hotel din Slatina, însă DSP Olt nu a fost înștiințat de nicio instituție cu privire la acest aspect. "În cursul după-amiezii de miercuri, au venit șase persoane de naționalitate chineză, s-au cazat la un hotel din Slatina. Lucrurile erau simple, dar nu sunt. Am luat contact cu hotelul și am constatat că nu pot vorbi cu niciun chinez, că dânșii lucrează la o firmă din Drăgășani și fac naveta acolo, cu un autobuz. Am discutat și cu cei de la firmă, pentru că în fișele de declarare la aeroport scria veniți din China. Nu este suficient doar acest lucru, trebuie specificată exact zona", a spus doctorul Madan.

Vineri, înainte de prânz, cei șase chinezi au fost găsiți și izolați în hotel. Ei nu vin dintr-o zonă a Chinei afectată de coronavirus și nici nu prezintă simptome, dar vor fi în izolare 14 zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5594 secunde