Alertă! Explozie, urmată de scurgeri masive de țiței

2500
Alertă! Explozie, urmată de scurgeri masive de țiței - alertaisuexploziescurgeri-1414515734.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a desfășurat, ieri, un exercițiu complex de situații de urgență pentru testarea planului de urgență externă la SC Oil Terminal SA, depozitul Sara Sud. Iată care a fost scenariul și cum s-au descurcat pompierii.


Unul dintre muncitori aude un șuierat puternic și observă scurgere de produs petrolier, în partea superioară a rezervorului. Se instalează panica și cei trei muncitori părăsesc zona. O explozie puternică împrăștie fragmente metalice în toate direcțiile. Se produce avarierea mantalei rezervorului urmată de o deversare masivă de motorină în cuva de retenție și aprinderea acesteia. Schijele metalice sunt aruncate, de suflul exploziei, în toate direcțiile. Astfel, una dintre ele lovește parbrizul autobuzului societății în care se află o serie de angajați de la alte platforme, sosiți pentru schimb de experiență, iar altă schijă străpunge mantaua rezervorului R31, încărcat cu țiței. Șeful de schimb dă dispoziție, prin radiotelefon, personalului din subordine, pentru oprirea pompării și preîntâmpinarea scurgerii din cuvă și din rezervor și alarmează serviciul privat pentru situații de urgență.


Pompierii de la ISU Dobrogea sunt anunțați prin 112 și, la rândul lui, notifică, în regim de urgență, toate forțele implicate. Totodată, comanda ISU Dobrogea trimite grupa operativă pentru evaluarea situației produse la Depozitul Sara Sud. După lichidarea efectelor situației de urgență produse, echipajele de intervenție specializate trec la reconstrucția mediului și revenirea la situația de normalitate, în vederea reluării fluxului productiv la instalația afectată. "La finalul exercițiului s-a făcut un bilanț al activității, concluzionându-se prin faptul că, astfel de antrenamente comune sunt binevenite întrucât complexitatea acestor tipuri de evenimente impune o pregătire specifică și cooperarea atât cu serviciul privat pentru situații de urgență cât și cu celelalte structuri cu funcție de sprijin în gestionarea situațiilor de urgență", a declarat lt.col. Ion Vlăduț, prim adjunct ISU Dobrogea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 20 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Bărbat găsit mort în cadă
Pagina a fost generata in 1.0406 secunde