ALERTĂ LA FRONTIERĂ! Prins în timp ce încerca să iasă ilegal din România, pe jos

165
ALERTĂ LA FRONTIERĂ! Prins în timp ce încerca să iasă ilegal din România, pe jos - costumprotectiedetasamentinterve-1573111040.jpg
Un cetățean irakian este cercetat în stare de arest preventiv deoarece a fost depistat la frontiera româno-bulgară când încerca să iasă ilegal din România, pe jos, cu fiul minor, în vârstă de 5 ani, fără acordul mamei, cetățean român. 


În data de 04.11.2019, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, județul Constanța, acționând în baza unor informații, au identificat și oprit pe DN3, un autoturism ce efectua curse în regim de taxi, condus de un cetățean român, R.M. în vârstă de 34 de ani. Acesta a declarat că a transportat din localitatea Călărași până la ieșirea din localitatea Almălău, două persoane, un adult cu un copil, care vorbeau limba română cu accent străin.


Imediat a fost declanșată o acțiune specifică în vederea identificării persoanelor respective, în același timp fiind informate și autoritățile de frontieră bulgare care au depistat în apropierea graniței comune, pe direcția localității indicată de polițiștii de frontieră români, cele două persoane de sex masculin.


În baza protocolului româno-bulgar, cei doi au fost preluați de către polițiștii de frontieră români, fiind aduși la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor, unde s-a stabilit că sunt un cetățean irakian, în vârstă de 27 de ani și fiul acestuia, cetățean român, în vârstă de 5 ani.


De asemenea, în urma cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că tatăl a încercat să iasă ilegal din țară, cu fiul său, deoarece nu avea acordul mamei, care este cetățean român, cu intenția de a se deplasa în Irak.


În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, trafic de migranți și participație improprie la trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățeanul irakian.


Totodată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis, în cursului zilei de azi, propunerea procurorului de caz de arestare preventivă pentru 15 de zile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4007 secunde