Alexandru Rafila: În următoarele 6 luni va exista cu siguranță o CREȘTERE a numărului de cazuri de COVID-19

Sâmbătă, 12 Septembrie 2020
147
Alexandru Rafila a declarat, vineri, la un post TV, că în următoarele 6 luni va exista cu siguranță o creștere a numărului de cazuri de COVID-19. În plus, acesta a punctat faptul că pandemia se suprapune cu sezonul rece, perioadă în care transmiterea infecțiilor respiratorii este favorizată.


"Până la sfârșitul anului, cu siguranță, nu vom avea o scădere a numărului de cazuri. Lucrul acesta are două tipuri de explicații: în această perioadă va exista o creștere, rămâne să vedem cât de serioasă va fi, sper să fie cât mai mică, datorită reînceperii multor activități, inclusiv a școlilor - sunt peste 2.000.000 de elevi care se reîntorc în școli, încep să călătorească, interacționează.


Și urmează după aceea sezonul rece. Știți bine că acesta este un sezon în care transmiterea infecțiilor respiratorii este favorizată, lumea își desfășoară activitatea mai mult în spații închise, expunerea prelungită la frig favorizează o scădere a rezistenței imunității.


Și toate lucrurile acestea coroborate duc la o îngrijorare care este exprimată foarte clar de Organizația Mondială a Sănătății. Biroul regional pentru Europa chiar menționează lunile noiembrie și decembrie ca două luni care ar putea să fie problematice. Cred că o mare atenție trebuie să dăm celor vulnerabili", a declarat Alexandru Rafila.
Pagina a fost generata in 0.2829 secunde