Alegerea lui Trump, prin ochii unui cetățean american:

"Am asistat la un eveniment istoric ce s-a datorat indignării unui popor sătul de corupție, hoție și minciuni"

572
3

Articole de la același autor

Dincolo de emoția publică și valul uriaș de uimire în urma alegerii lui Donald Trump ca președinte al SUA, care mai mult au cuprins comunitatea internațională, votul americanilor a fost unul cât se poate de clar și concludent. În ciuda sondajelor de opinie, a presei, a vedetelor de la Hollywood, Trump a spart tiparele și a produs imensa surpriză în fața unui contracandidat consacrat, expozantul unei clase politice adânc înrădăcinate în administrația de la Washington.

Realitatea acestui vot nu poate fi explicat decât de cei care au făcut imposibilul posibil - alegătorii americani. Gigi Romega este un cetățean român care de mai bine de 26 de ani trăiește în SUA, unde are o mică afacere. Absolvent al Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", Romega s-a stabilit pe tărâmul făgăduinței după ce a cutreierat toate mările și oceanele pământului pe navele românești. 


Spre surprinderea multora, acesta prezintă o altă față a Americii ultimilor 8 ani, o față a Americii necunoscută de mulți, dar care a fost decisivă în scrutinul prezidențial. 


"Am asistat la un eveniment istoric ce s-a datorat indignării unui popor sătul de corupție, hoție și minciuni", își începe povestirea Gigi Romega. 


"Trăiesc de 26 de ani în SUA și nu am văzut atâta corupție și minciună de când a devenit Obama președinte. Nu credeam că o să ajung să mai trăiesc în comunism din nou, dar SUA au mers atât de repede în ultimii 8 ani spre un asemenea regim… Devenise o țară condusă prin hoție și minciună, dar, după cum spune și vorba românească, ulciorul nu merge de multe ori la apă. Ei au crezut că au mâța-n sac și sacul legat la gură. Au avut toate televiziunile și ziarele mari în slujba lor, media l-a tocat pe Trump de dimineață până seara. Dar asta nu a contat. Ba din contră, a avut efectul invers. Căci a venit atât de multă lume la vot care nu mai poate accepta corupția și hoția", a mai spus Romega.



"Am ales între dracu și tac-su"


Întrebat dacă Donald Trump a fost candidatul ideal pentru această schimbare de regim, constănțeanul ne-a declarat că, de fapt, americanii au ales "răul cel mai mic": "Nu credeam că o să se ajungă la atâta corupție în SUA. De aceea, ameri-canii au avut de ales între dracu și tac-su. A trebuit să acceptăm varianta răului cel mai mic. Cel puțin Trump a făcut ceva în viață, este un om de afaceri extraordinar, spre comparație cu Clinton, care stă de zeci de ani în administrație și s-a îmbogățit prin hoție și corupție. Eu unul nu am văzut politician mai corupt și mincinos, fără scrupule, decât Hillary Clinton. Pentru Hillary, pușcăria este o pedeapsă prea ușoară. Fostul șef al FBI a declarat că pentru ceea ce au făcut ăștia în cei 8 ani de zile, acum 20 de ani ar fi fost executați. Hillary e coruptă până în măduva oaselor. 


Au avut în campanie un miting în care ne-a numit «deplorabili» și oameni care nu mai pot fi reeducați. Se referea la ame-ricanii care nu o votează. Eu sunt convins că, prin alegerea lui Trump, lucrurile se vor schimba, iar rezultatele vor fi evidente într-un timp scurt. Victoria lui Trump o văd ca pe o victorie a americanului de rând, a americanului care dorește să fie în siguranță, care dorește să-și plătească taxele și impozitele corect, a americanului care muncește cinstit. A lui a fost vocea care a schimbat cursul țării. SUA se îndrep-tau cu pași mari spre dezastru economic. Administrația Obama a făcut în cei 8 ani de mandat datorii mai mari decât au făcut toți președinții SUA. Au împrumutat și au luat bani de peste tot, fără să se gândească măcar o secundă că va veni și ziua în care trebuie restituiți. Iar marea parte a banilor ei i-au furat, nu le-a păsat de nimic. Dacă ești un om responsabil, ca și acasă, nu îți poți îngropa familia în datorii. Un lider responsabil nu își duce poporul la faliment.


Pe fondul acestor mari probleme ale lor, au încercat să-l picteze pe Trump în negru, l-au tocat cât a fost ziua de lungă. Gândirea lor era simplistă. Îl terminăm pe Trump în media și, paralel, ne asigurăm voturile cu măsuri sociale. Exact cum a obținut Obama al doilea mandat: la mână întinsă, cu pomană capitalistă".
 

v v v


Una dintre principalele teme câștigătoare din campania lui Trump a fost imigrația.

"Politica lui Obama era open borders la sud, adică frontiere deschise. Ne confruntăm cu o problemă nu doar serioasă, ci cu adevărat periculoasă. Pe aici intră în țară drogurile, traficanții de droguri, oameni periculoși, infractori. Iar Hillary vroia să mai aducă încă vreo 600.000 de imigranți sirieni. Aici a fost unul dintre punctele tari ale campaniei lui Trump. El a spus: «Opriți-vă! Nu mai aduceți pe nimeni. Haideți să ne facem mai întâi ordine la noi în casă și apoi vedem pe cine și în ce condiții mai primim». Americanii vor să se simtă în siguranță în țara lor, iar experiența Europei ne-a demonstrat că aceste valuri de imigranți aduc cu ele terorism, fanatism, violență. Aceasta este lecția pe care Europa o trăiește astăzi. Vreau să cred că noi ne-am învățat lecția", a mai declarat Gigi Romega. 


Comentează știrea

MIHAI
18 noiembrie 2016
AVEM NEVOIE DE UN TRUMP

Schimband numele personajelor amerticane de mai sus , textul descrie perfect situatia din Romania . Modul in care romanul Romega gandeste ar trebuie sa fie un exemplu pentru noi romanii . " Cazul " Trump trebuie sa ne convinga de faptul ca putem face schimbari majore in politica , economie si societate , daca nu vom mai da votul nostru golanilor , aventurierilor si hotilor pentru a-i trimite in stupul cu miere numit parlament sau guvern . Pentru a se realiza asa ceva exista insa o conditie obligatorie ; sa stim ce este si cum se face politica si sa fim convinsi ca a fi cetatean inseamna sa porti raspunderea pentru soarta cetatii in care traiesti . Romania are nevoie de un Trump , ba chiar de mai multi . De unde sa-i luam ? Avem destui oameni valorosi si competenti , si tineri si " batrani " . Trebuie sa ne apucam de curatenie generala , sa punem mana pe maturoi si sa scoatem gunoiul din politica . Alegerile din decembrie reprezinta un examen pentru noi toti . Democratia nu poate exista fara partide , dar nici ele fara noi . Cu stampila putem face mai mult ca DNA . Atentie mare ! SA NU PUNEM STAMPILA PE BULETINELE CARE AU PE PRIMUL SI AL DOILEALOC LOC CANDIDATI CU PROBLEME IN JUSTITIE .

Liviu Chilian
18 noiembrie 2016
Ha! Rromeagaga si Zaporojanerodu

Ca Zaporojanerodu e narcisist, nu trebuie s'o spun eu. Merdialqaedanu'asta are mania beției de cuvinte. Atât si nimic mai mult. Romeagaga expune câteva tare ce bântuie in antisocietatea amerikknara, inca de la apariția acestui megabantustan. Amerikk a fost creată prin violenta, holocaust si exploatare crunta, la început RASIALA. Omuciderea, corupția, hoția si MINCIUNA au devenit ZESTRE genetikk pt Amerikknari. E o minciuna sa grohăi, ca au fost exacerbate in ultimii opt ani. Iata o minciuna rromegagana - O'Balamuk a expulzat doua milioane imigranți in ultimii ani. Rromeagaga vărsa pe gura câteva generalitati despre kampanebunia electoralabila. Nu guitza, de frika, adevarul. Cine a administrat kampanebunia? Ce înseamnă MERDIA Amerikknare, cei ce au OTRĂVIT spațiul public? Ei, bine, Rromeagaga e las! N'a îndrăznit sa behăie, ca tot ce'a însemnat administatzigania O'Balamuk, e legat de Zsidani, de Jewnglishadisti si Jewchadisti cum sunt numiți acum, dar si de Decapitaristii Saudiți. De banii lor. Furați de la sulime. Aceste trei entități satanice au dus la paroxism nebunia electorală. Merdia Amerikknare sunt proprietate zsidaneasca! In jur de 90%! Dar, Mântuitorul nu i'a ajutat pe criminalii Orientali ce au copleșit Amerikk! Doi hackeri Romani au deconspirat secretele din e-mailurile a doi Zsidani, kamarazii Hitlarey: Blumenthal si Wiener, deconspirare ce a dus la învingerea Satanei. Drumpf(Trump-ler), noul Fuhrer, a fost maturat la phutere, de...muieri. Nu de barbatzigani precum Rromeagaga. Muierile l'au votat pe Trumpler, un biet psihopat, ca sa'i faca'n ciuda Hitlarey. Au votat ca'n...Rromarlania. Din viscere. Nu din creier. Unii spun ca Trumpler e fratele pierdut al lui Vadim Tudor. O s'ai puna'n pușcărie pe...corupți. Dar el e cel mai corupt jewjerker! In secret, Fuhrerul s'a convertit la...mozaism. Ha!

MIHAI
12 martie 2017
PRECIZARE

Comentariul de mai sus semnat MIHAI ISTRATI nu-mi apartine . Cine are bunavointa sa ma onoreze cu citirea si eventual parerea , despre continutul comentariilor mele , poate sa faca vdiferenta .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.005 secunde