Ambasadorul Rusiei în România, despre incidentul de azi dimineaţă: "Este un adevărat atac terorist"

112
Ambasadorul Rusiei în România, despre incidentul de azi dimineaţă:
Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, a declarat azi că incidentul în care un bărbat a intrat cu mașina în poarta ambasadei de la Bucureşti poate fi numit "un adevărat atac terorist".


Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, a declarat că incidentul de miercuri dimineaţa când o maşină condusă de un bărbat a lovit poarta de acces în curtea misiunii diplomatice a Rusiei după care a fost incendiată chiar de către şofer poate fi numit „un adevărat atac terorist”.

„Astăzi, dimineața devreme, a avut loc de fapt un atac terorist, deși există multe circumstanțe care fac acest incident mai greu de înțeles”, a spus Valery Kuzmin la postul de televiziune Rossiya-24, citat de iz.ru.


Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a mai subliniat că personalul misiunii diplomatice a primit în mod repetat amenințări directe.

„Atmosfera care se dezvoltă treptat aici este foarte tensionată. Ambasada a primit în mod repetat amenințări directe prin e-mail – în care se făcea referire la „explozie”, „răzbunare”, a spus Ambasadorul Rusiei în România.


O maşină a intrat în zidurile care înconjoară Ambasada Rusiei la Bucureşti şi a luat foc. În maşină se afla o singură persoană – un bărbat, care a murit pe loc. Incidentul s-a produs miercuri dimineaţă, în jurul orei 6.00.

La volanul maşinii care a intrat miercuri dimineaţă în poarta de acces a curţii Ambasadei Rusiei la Bucureşti se afla Bogdan Drăghici, președintele Asociaţiei TATA. Soferul a intrat intenţionat cu maşina în gardul misiunii diploimatice, apoi după o discuţie în contradictoriu cu jandarmul care păzea poarta ambasadei, s-a autoincendiat. Bărbatul a murit, trupul său fiind găsit carbonizat în maşină.

„În această dimineață, în jurul orei 06.00 a fost sesizat un eveniment, în care a fost implicat un autoturism, care a părăsit șoseaua și s-a lovit de gardul unei reprezentanțe diplomatice.

Conducătorul auto este decedat și a fost nevoie de intervenția colegilor pompieri pentru a stinge incendiul manifestat la autoturism.

Au fost aplicate restricții rutiere pe șoseaua Kiseleff, pentru efectuarea cercetării la fața locului”, a transmis Poliţia Capitalei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5359 secunde