Amenințare teroristă pe teritoriul României! Un simpatizant ISIS, expulzat de SRI

165
1
Amenințare teroristă pe teritoriul României! Un simpatizant ISIS, expulzat de SRI - sri-1472732388.jpg
Curtea de Apel București (CAB) a dispus declararea ca persoană indezirabilă pentru România a cetățeanului irakian H.R.S.H., pentru o perioadă de 10 ani, ca urmare a măsurilor întreprinse de către Serviciul Român de Informații.

Potrivit unui comunicat al SRI, cetățeanul irakian a intrat în atenția Serviciului Român de Informații în cursul anului 2013, la scurt timp după sosirea în România în baza unei vize de studii.

"În urma măsurilor informativ-operative întreprinse la nivelul SRI s-a stabilit că suspectul a derulat activități care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri și amenințări la adresa securității naționale", se arată în comunicat.

Concret, "irakianul s-a remarcat printr-un profil religios radical, manifestând în repetate rânduri intoleranță față de occidentali și musulmanii șiiți, derulând activități de propagandă menite să atragă coreligionari din țara noastră spre ideologia jihadistă /ideologia DAESH".

Astfel, la propunerea SRI, Parchetul de pe lângă CAB a sesizat Curtea de Apel București care dispus măsura declarării ca indezirabil a acestuia, pentru implicarea în fapte care constituie amenințări la adresa securității naționale.

"Ca urmare a sentinței Curții de Apel București, cetățeanul străin a fost luat în custodie publică, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul național", se mai arată în comunicatul SRI.

SRI informează că, în calitate de autoritate națională în domeniul prevenirii și combaterii terorismului, are ca misiune prioritară prevenirea oricăror riscuri și amenințări pe profil antiterorist, cooperând în acest sens cu celelalte instituții din cadrul SNPCT, precum și cu partenerii externi.



Comentează știrea

costica
1 septembrie 2016
Nu mai trebuie să aștepți!

Vrei un viitor mai bun? E timpul sa schimbi ceva! Te asteptam cu drag in echipa noastra! Te vom instrui gratuit si vei incepe sa castigi bani, chiar si in timpul liber! Cauta-ne acum la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com pacurarucostica1963@gmail com

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8221 secunde