Amenzi de peste 70.000 de lei aplicate de jandarmi pe timpul verii

209

Articole recomandate

Începând cu data de 15 iunie 2009 și până pe 15 septembrie 2009, în conformitate cu prevederile Planului de acțiune "LITORAL 2009", întocmit de IPJ Constanța, au fost realizate dispozitive mixte, împreună cu lucrători de poliție, în zona turistică a municipiului Constanța și în localitățile Eforie Nord și Eforie Sud.
De asemenea, o subunitate mobilă a asigurat intervenția pentru restabilirea ordinii publice pentru localitățile Eforie și Techirghiol.
Potrivit maiorului Sorin Trancă, purtătorul de cuvânt al In-spectoratului Județean de Jan-darmi Constanța, pe durata sezonului estival, misiunile de menținere a ordinii publice s-au executat în comun cu Poliția, dar și independent. În toate aceste activități au fost angrenate efective ce au însumat 3.027 de jandarmi.
În ceea ce privește faptele antisociale depistate în urma acțiunilor de menținere a ordinii publice, au fost înregistrate 33 de infracțiuni cu 39 de făptuitori și au fost aplicate 468 de sancțiuni, în valoare totală de 70.500 de lei. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate în baza Legii nr. 61/1991, modificată, privind încălcarea normelor de conviețuire socială, tulburarea liniștii publice, provocarea și participarea efectivă la scandal, pentru injurii, semne obscene. Tot în misiunile estivale, jandamii aflați în patrule mixte și independente au mai legitimat și condus la Poliție, pentru verificări, 139 de persoane, iar doi copii găsiți în locuri publice au fost înapoiați părinților.
În paralel cu misiunile de menținere a ordinii publice pe litoral, peste 1.000 de jandarmi au participat și la asigurarea măsurilor de ordine publică pe durata desfășurării a 115 manifestări cultural-artistice, religioase și promoționale, 36 de manifestări sportive și șase vizite oficiale.
Tot pe durata sezonului estival, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au acționat și în cooperare cu alte instituții (Poliția, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, Garda Națională de Mediu, Inspecția Muncii), în 22 de acțiuni desfășurate în șase stațiuni, cu participarea a 116 militari.
Misiunea de menținere a ordinii publice pe timpul sezonului estival 2009 s-a încheiat în data de 15.09.2009, în conformitate cu prevederile Planului de acțiune "LITORAL 2009".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
Stire din Eveniment : DJ Ball este mulțumit cu pedeapsa primită
Pagina a fost generata in 1.7116 secunde