"Amerigo Vespucci", nava cadeților italieni, a acostat ieri la Constanța (galerie foto)

2000
Velierul "Amerigo Vespucci", catalogat ca cel mai frumos din lume, a acostat, ieri, în portul Constanța, în dana de pasageri. Nava aparținând Marinei Militare Italiene, efectuează, în perioada 26 - 29 august,  o  vizită în  portul Constanța. Velierul are la bord un echipaj format din 244 de membri și  se  află într-o campanie de instruire a elevilor ofițeri pentru anul 2009.
Pe timpul escalei în România, o delegație condusă de comandantul navei, comandor Claudio Confalonieri, va efectua vizite la Comandamentul Flotei, Academia Navală "Mircea cel Bătrân", precum și la autoritățile locale.
Programul cadeților italieni va cuprinde vizite la Academia Navală, la nava școală "Mircea", Fregata 221 "Regele Ferdinand" și la obiective istorice și turistice din Constanța.
Ieri, în cadrul unei conferințe de presă ținută la bordul navei, comandantul velierului, comandor Claudio Confalonieri, a mărturisit că este pentru prima oară la Constanța și că este încântat de ospitalitatea românilor. El a mai spus că "suntem norocoși să avem un astfel de vas" și că cetățenii care vor să-l viziteze sunt așteptați în fiecare zi, între orele 16 și 19. De asemenea, el a vorbit despre experiența pe care au căpătat-o, ani la rând, sutele de cadeți care au urcat la bordul navei, pentru a se pregăti pentru o carieră de ofițeri.
Velierul italian a fost construit în anul 1930 la Castellammare di Stabia (Napoli) și lansat la apă la 22 februarie 1931. Nava are o lungime de 101 m, lățimea de
15,6 m, înălțimea catargului mare de 54 m și un pescaj de 7,2 m.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7208 secunde