Anchetat pentru vânzarea de spirt contrafăcut

128

Articole de la același autor

Administratorul unei firme din Ilfov este anchetat penal, fiind acuzat că a pus în vânzare spirt medicinal contrafăcut. Suspectul este acuzat de evaziune fiscală și falsificare de alimente sau alte produse, care a avut ca urmare moartea victimei. 

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2012 - martie 2013 administratorul unei firme din județul Ilfov ar fi pus în circulație și ar fi comercializat 66.126 de sticle de jumătate de litru de alcool sanitar contrafăcut substituit, din categoria produselor biocide, de tipul Alcofarm - loțiune pentru îngrijirea epidermei cu efect antiseptic, fără a avea aviz de plasare pe piață ca produs biocid, eliberat de Institutul Național de Sănătate Publică - Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Pentru a pune în circulație alcoolul sanitar contrafăcut, administratorul firmei a notat pe etichetă că produsul are în compoziție alcool etilic - concentrație 35%.

Analizele au arătat că, în realitate, alcoolul contrafăcut conținea alcool metilic, o substanță toxică cu efecte grave asupra sănătății. Alcoolul sanitar conținea alcool metilic care a dus la decesul a 25 de persoane în județul Bihor.

Procurorii îl mai acuză pe administratorul firmei din Ilfov că, pentru a justifica proveniența produsului alcoolic pus în circulație, a înregistrat în evidența contabilă a societății comerciale mai multe facturi fictive de achiziție a acestui produs de la o firmă fantomă, care a încasat prin virament bancar contravaloarea facturilor fictive, sumele fiind retrase în numerar de o complice.

Menționăm că, și în județul Constanța au murit, de la începutul anului, peste 30 de persoane, tot în urma consumului de alcool metilic, în prezent polițiștii și medicii desfășurând anchete pentru a stabili proveniența substanței. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3426 secunde