ANEIR spune că firmele sunt paralizate de protestele magistraților și solicită reluarea activității

232
Exportatorii sunt grav afectați de acțiunile de protest ale magistraților, mai ales de decizia acestora de a nu mai trimite delegați la Registrul Comerțului, care "paralizează viața economică a firmelor", a spus pentru NewsIn secretarul general al ANEIR, Mihai Ionescu.
"Suntem extrem de nemulțu-miți de atitudinea magistraților. Ne-au blocat o serie de afaceri importante, inclusiv la Registrul Comerțului. Nu putem opera nicio majorare de capital, schimbare de statut a vreunei firme. Viața economică a societăților de export este paralizată. Trebuie să existe o decență în proteste, să se asigure minimum de condiții pentru desfășurarea în continuare a activității", a afirmat reprezentantul Asociației Exportatorilor și Importatorilor din România.
El a completat că protestele din Justiție împiedică desfășurarea activității economice și prin faptul că nu se mai soluționează nici clauze pe rol ale instanțelor comerciale și civile.
Magistrații au demarat protestele pe fondul nemulțumirilor salariale și au decis, printre altele, să nu mai trimită judecători delegați la Registrul Comerțului.
Săptămâna trecută, ministrul justiției, Cătălin Predoiu, a făcut un apel către magistrați pentru normalizarea "urgentă" a activității judecătorilor delegați la Registrul Comerțului, "a cărei blocare afectează direct economia națională".
Ministrul justiției considera "escaladarea protestului ca un gest de presiune nejustificată și iresponsabilă", spunând că magistrații nu-și pot reclama drepturile prin încălcarea drepturilor altor persoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1082 secunde