Angajații din penitenciare au declanșat proteste pe durată nedeterminată

316
Angajații din penitenciare au declanșat proteste pe durată nedeterminată - angajatipenitenciare39361700-1501571805.jpg

Articole recomandate

Angajatii din penitenciare declanseaza proteste pe durata nedeterminata in toate unitatile subordonate Administratiei Nationale a Penitenciarelor ca reactie la lipsa de interes a Guvernului in ceea ce priveste rezolvarea problemelor din penitenciare.

"Într-o prima etapă, începând cu 1 august 2017, angajații din penitenciare refuză să efectueze ore suplimentare și alte atribuții decât cele specifice funcțiilor ocupate. Cel mai probabil, (...) activitățile din penitenciare vor fi treptat blocate. La fiecare penitenciar vor fi organizate pichetări și fiecare angajat va acționa în justiție, în fața instanțelor naționale și internaționale de jurisdicție a muncii, Guvernul României pentru obligarea acestuia la aplicarea unor măsuri concrete privind asigurarea unor condiții de muncă decente.

Dacă autoritățile nu vor reacționa pozitiv, acțiunile de protest se vor muta la sediul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Ministerului Justiției și Guvernului României, până când aceste instituții își vor respecta obligațiile legale și cele prevăzute în acordurile colective.

Protestele angajaților din penitenciare sunt motivate de faptul că Guvernul României refuză să facă investiții pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă, blochează concursurile de ocupare a funcțiilor vacanțe, întârzie nepermis aplicarea unor măsuri de protecție a angajaților și adoptă legi care restrâng drepturi salariale și scad pensii", scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1897 secunde