Anglia, țara unde ajung să fie exploatate cele mai multe victime ale traficului de persoane din România

320
Anglia, țara unde ajung să fie exploatate cele mai multe victime ale traficului de persoane din România - xtraficpersonaeanglia-1643201668.jpg

Articole de la același autor

Poliția Română, DIICOT și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane acționează cu prioritate pentru prevenirea și combaterea traficului de persoane și de minori. Pentru contracararea acestui flagel, se cooperarează la nivel internațional, cu țările de destinație, țara noastră fiind semnatară a 71 de echipe comune de anchetă privind grupări infracționale organizate specializate pe trafic de persoane și trafic de minori, dintre care 39 de echipe comune au fost încheiate cu omologii din Marea Britanie.

„România a fost catalogată, în principal, ca o țară de origine pentru victimele traficului de persoane, din cauza unor condiții de vulnerabilitate crescută a unor segmente de populație în căutare de oportunități mai bune de viață (push factors)”, au arătat polițiștii.

Din centralizarea cazurilor investigate de Direcția de Combatere a Criminalității Organizate şi structurile corespondente din teritoriu a rezultat faptul că Marea Britanie este în continuare o țară ţintă pentru traficanții români, în anul 2021 pe primele locuri situându-se Germania, Italia, Marea Britanie și Spania (demand countries).

Din aceste considerente, cooperarea cu autoritățile din Marea Britanie este permanentă și constantă. Dintre cele 71 de echipe comune de anchetă privind grupări infracționale organizate specializate pe trafic de persoane și trafic de minori, derulate începând cu anul 2010 până în prezent, peste jumătate (39 de echipe comune) au fost încheiate cu omologii din Marea Britanie.

Pe parcursul anului 2021, la nivel național, structurile specializate în combaterea traficului de persoane au desfășurat activități în 723 de dosare cu caracter transfrontalier, din care 215 înregistrate în 2021.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8813 secunde