ANI a pierdut procesele cu Mazăre de la Galați

235
Ieri, magistrații de la Curtea de Apel Galați au admis în parte acțiunile formulate de primarul Radu Mazăre împotriva Agenției Naționale de Integritate. Astfel că, potrivit judecătorului Irina Bodea, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Galați, s-a dispus anularea celor două acte de constatare emise de ANI, iar în fiecare dintre cele două dosare s-a dispus acordarea lui Mazăre a câte 5.000 de lei daune morale și 2.380 de lei cheltuieli de judecată. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Dosarul cu numărul 1120/36/2009, deschis de Radu Mazăre Agenției Naționale de Integritate, care a avut ca obiect anularea unui act administrativ, a ajuns la Curtea de Apel Galați pe 28 ianuarie 2010 și a avut prima înfățișare pe 16 martie.
Un alt dosar, 1731/36/2009, care s-a desprins de primul, a fost înregistrat la Curtea de Apel Galați pe 19 martie și a avut ca obiect suspendarea executării actului administrativ până la soluționarea pe fond a acțiunii în anulare.
Radu Mazăre a negat că s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate, așa cum a reclamat Agenția Națională de Integritate. Procesul dintre cele două părți, care a debutat la Constanța, a fost strămutat la Galați la cererea ANI, care a invocat faptul că instanța de la malul mării ar putea fi influențată de notorietatea primarului constănțean.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1922 secunde