Aniversare în Armata Română. Ziua Forțelor Terestre

271

Articole recomandate

Seria manifestărilor derulate de militarii din unitățile militare ce compun Forțele Terestre Române, prilejuite de aniversarea acestei categorii de forțe a Armatei României, din data de 23 aprilie, s-a încheiat la sediul Statului Major al Forțelor Terestre din București prin organizarea unei ceremonii la care au participat ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, și șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae-Ionel Ciucă.

În programul adunării festive, conduse de șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu, a avut loc decorarea Drapelului de Luptă al Statului Major al Forțelor Terestre. În decretul de conferire a Ordinului "Virtutea Militară" în grad de Ofițer cu însemn pentru militari, de pace, semnat de președintele Klaus Iohannis, este menționată aprecierea "pentru importantele merite în organizarea și coordonarea participării unităților din subordine la misiunile executate sub mandatul unor organisme sau coaliții internaționale la care România este parte, precum și pentru organizarea, coordonarea și conducerea activităților de reorganizare structurală, transformare și modernizare a marilor unități și unități din subordine".

De asemenea, cu acest prilej, familiei generalului Sorin Ioan i-a fost conferită Emblema de Onoare a Forțelor Terestre. Regretatul general, personalitate militară de excepție a acestei categorii de forțe, s-a aflat la comanda Forțelor Terestre Române în perioada 2004-2006 și 2012-2013.

Șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae-Ionel Ciucă, el însuși fost șef al Statului Major al Forțelor Terestre, în anul 2014, a declarat: "Sărbătorirea Zilei Forțelor Terestre are loc în contextul împlinirii a 70 de ani de la înființarea NATO și la 15 ani de când țara noastră a devenit membră a acesteia. Realizarea acestui deziderat nu ar fi fost posibilă fără contribuția substanțială a militarilor Forțelor Terestre Române, care, începând cu semnarea de către România a Parteneriatul pentru Pace, în anul 1994, au desfășurat numeroase misiuni în Balcanii de Vest, în Afganistan și Irak și au executat activități de instruire împreună cu structurile similare din armatele țărilor membre NATO sau partenere. Mediul de securitate actual este unul foarte dinamic, iar natura noilor provocări de securitate a impus parcurgerea unui amplu proces de transformare și de aliniere la cerințele comune aliate, la cele ale fenomenului militar contemporan și la schimbările mediului geostrategic".

Locotenent-colonel Dan CRIȘAN

Ministerul Apărării Naționale - Forțele Terestre Române

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0615 secunde