Antrenamente militare româno-americane în Marea Neagră

380
Antrenamente militare româno-americane în Marea Neagră - efe1051fced36045b29328cfd75c99df.jpg
Fregatele "Regele Ferdinand" și "Mărășești" s-au antrenat, pe parcursul întregii zile de vineri, cu nava americană USS JOHN HALL.
Coloana vertebrală a exer-cițiilor a constat în operațiuni de luptă antisubmarin, acesta fiind de altfel și principala destinație a fregatelor.
De asemenea, s-au executat și alte tipuri de misiuni de luptă și apuntare a elicopterelor.
Fregata americană USS JOHN HALL s-a aflat pentru prima oară în România, fiind compatibilă cu cele două nave românești participante la antrenament. Exercițiile în comun de vineri au avut în vedere creșterea nivelului de interoperabilitate între fregatele românești și navele celorlalte state membre NATO.
Fregata americană USS JOHN HALL a sosit în portul Constanța luni dimineață și va sta până sâmbătă. În cadrul vizitei, comandantul navei și ofițeri americani au avut întâlniri cu conducerea Comandamentului Flotei și cu autoritățile publice locale.
Programul echipajului navei americane a mai cuprins vizitarea Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu", activități sportive cu marinarii români, precum și un tur al principalelor obiective turistice din municipiul Con-stanța.
Fregata USS JOHN HALL este a 24-a fregată purtătoare de rachete din clasa Oliver Hazard Perry. Nava a fost construită în șantierul Bath Iron Works și a intrat în serviciul Forțelor Navale Americane pe 26 iunie 1982.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6528 secunde