Apel de la Ambulanță: "Ca să vă putem ajuta, avem nevoie acum de ajutorul vostru!"

555
Apel de la Ambulanță:

Articole recomandate

Cadrele medicale de la Ambulanță sunt în prima linie, sunt solicitate să intervină atât la persoanele suspecte de infectare cu Covid-19, cât și la multe alte probleme medicale. Iar în prezent, ca în cazul multor altor instituții, stocul de dezinfectanți, măști sau mănuși este insuficient.

Acesta este mesajul transmis cetățenilor și guvernanților de conducerea Federației Naționale Sindicale "Ambulanța" din România. Totodată, același mesaj este transmis de angajații Serviciului de Ambulanță Județean Constanța cetățenilor și firmelor care pot să le întindă o mână de ajutor, constând în dezinfectanți și materiale de protecție.

"În prezent, Serviciul de Ambulanță Județean Constanța are dezinfectanți, dar nu știm pentru cât timp ne vor ajunge. De asemenea, avem măști pentru a merge la cazurile suspecte sau confirmate cu Covid-19, dar dorim să ne protejăm la toate cazurile la care intervenim. În județul Constanța, sunt multe persoane în carantină, care au diferite probleme medicale și ne solicită, și trebuie să intervenim echipați corespunzător. De aceea, am avea nevoie de pelerine, de combinezoane, de măști, de dezinfectanți", au transmis angajații serviciului.



În aceeași notă, conducerea FNSAR a solicitat Guvernului României și Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență să asigure echipamentul necesar de protecție pentru toate serviciile de ambulanță din țară, "astfel încât personalul operativ de intervenție să poată folosi echipamentul de protecție individual complet la toate intervențiile, începând cu 1 aprilie, altfel activitatea serviciilor de ambulanță se va bloca în maximum două săptămâni, din lipsă de echipamente și decimarea capacității de intervenție".

Gheorghe Chiș, președintele federației sindicale, a atras atenția că deja 113 angajați din structurile de ambulanță sunt în izolare. De aceea, pentru a evita blocarea sistemului, sindicalistul solicită realizarea testării pentru coronavirus pentru toți angajații de la structurile de ambulanță.

"La această dată, în serviciile publice de ambulanță avem confirmați pozitiv cu Covid-19 un număr de trei angajați, iar izolați avem în total 113 angajați, din care 68 de angajați în 22 de județe și 45 de angajați în București - Ilfov.

Pentru a păstra operativitatea în intervenții, solicităm de urgență în prima etapă testarea întregului personal din serviciile de ambulanță din județele care au angajați în izolare și, în etapa a doua, în toate serviciile publice de ambulanță", a afirmat Gheorghe Chiș.



"Totodată, facem apel la toate persoanele juridice și fizice care pot să vină în ajutorul serviciilor județene de ambulanță cu materiale de curățenie și dezinfecție și echipamente de protecție specifice. Ca să vă putem ajuta la nevoie, avem nevoie acum de ajutorul vostru!", a mai transmis sindicalistul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.256 secunde