APEL DISPERAT! Trei românce, reținute în Gaza, cer ajutorul statului român

332
APEL DISPERAT! Trei românce, reținute în Gaza, cer ajutorul statului român - apeldisperat-1498197262.jpg

Articole recomandate

Trei surori, în vârstă de 20, 22 și 23 de ani, cu dublă cetățenie, română și palestiniană, sunt reținute împotriva voinței lor în Gaza.


Din cauza tratamentelor inumane, a violenței repetate și a încălcării sistematice ale multor drepturi ale copiilor și omului, cele trei surori au fost silite să părăsească domiciliul tatălui cu intenția de a cere repatrierea în România. Vor să se întoarcă în țara natală a mamei. Mama se află în România în acest moment.


Cele trei nu au asupra lor documente de călătorie românești sau palestiniene, singura dovadă a cetățeniei române fiind doar copiile după certificatul de naștere românesc. Acest lucru este un impediment în a trece granița din Gaza în Israel, unde se află consulatul.


În acest moment ele nu se pot reîntoarce în casa tatălui lor, deoarece riscă să fie ucise.


Ambasada României din Israel nu consideră că acest caz reprezintă o urgență, iar consulatul de la Ramallah a avertizat că nu poate rezolva problema repatrierii decât în cel puțin 5 luni.


Ministerul de Externe a menționat că există mai multe cazuri de copii și femei românce care vor să plece din Gaza, dar că nu există capacitatea de a rezolva toate aceste dosare.


Aceste tinere sunt prinse între două morți: cea care le-ar putea aștepta dacă se întorc în casa tatălui și cea probabilă dacă continuă această călătorie fără sprijin din partea autorităților române.


Cele trei tinere sunt cetățene ale României și în același timp cetățene europene, așadar solicităm în regim de urgență protecția statului român și a Comisiei Europene, permisiunea de a trece granița spre Israel și repatrierea de urgență, dat fiind că viața lor este în pericol.


"Situația semnalată se află în atenția Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah încă din anul 2011, acestea fiind în contact permanent cu familia. În cadrul audienței recente la Ministerul Afacerilor Externe, mama a solicitat sprijinul reprezentanților MAE în vederea identificării unei modalități operative de soluționare a situației. Conform informațiilor obținute, mama celor trei fete, cetățean român, a părăsit Fâșia Gaza în urmă cu 17 ani, pe fondul unor neînțelegeri familiale, acestea rămânând în grija tatălui. Întrucât cele trei cetățene românce nu posedă decât documente palestiniene, misiunea diplomatică a României la Tel Aviv a întreprins demersuri în vederea contactării acestora pentru întocmirea și eliberarea documentelor de călătorie românești necesare repatrierii. Totodată, Ambasada României la Tel Aviv și Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah mențin legătura cu autoritățile locale competente pentru demararea și urgentarea procedurilor specifice acestor cazuri", se arată într-un comunicat MAE.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.351 secunde