PROIECT al Ministerului Comunicațiilor

Apelurile la 112 vor putea fi localizate cu o eroare de maximum 50 m

159
Apelurile la 112 vor putea fi localizate cu o eroare de maximum 50 m - apelurifalse112-1565343690.jpg

Articole recomandate

Apelurile la 112 efectuate de pe telefoane de tip smartphone cu sisteme de operare Android și Apple vor putea fi localizate mult mai precis. Potrivit unui proiect de OUG pus recent în dezbatere publică de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), Centrele de preluare a apelurilor de urgență 112 vor primi de la telefonul apelantului un SMS care conține informații privind localizarea respectivului terminal telefonic. Condiția este ca apelantul să folosească un telefon cu sistem de operare Android sau Appel echipate cu funcționalitatea AML/ELS.


Potrivit proiectului de OUG pus recent în dezbatere publică de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), "atunci când este inițiat un apel de urgență, telefoanele mobile echipate cu funcționalitatea AML/ELS trimit un mesaj de tip SMS către Centrele de preluare a apelurilor de urgență 112 ce conțin informații privind localizarea utilizatorului de telefonie mobilă, având o acuratețe de 5 - 50 metri".

Mesajele se vor trimite automat către numărul unic 114, fără ca deținătorul telefonului să fie nevoit să facă ceva, iar costurile legate de transmiterea acestor mesaje vor fi suportate de către operatorii de telefonie mobilă, nu de către proprietarul telefonului.


În prezent, pe lângă numărul unic de urgență 112, în țara noastră funcționează și numărul de urgență 113, care poate fi utilizat de către persoanele cu dizabilități de auz și/sau vorbire, acestea putând transmite mesaje text (SMS) serviciilor de urgență.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.0281 secunde