Aproape 280 de migranți, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni

56
Aproape 280 de migranți, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni - migranti-1391777499.jpg

Articole de la același autor

În anul 2013, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat nu mai puțin de 278 de migranți, cu precădere din Orientul Apropiat și Mijlociu, în timp ce intenționau să intre ilegal în țară.


"Structurile specializate ale Gărzii de Coastă au acționat pe această linie de muncă (n.r.: combaterea migrației ilegale și a traficului de migranți) în cooperare cu alte instituții ale statului pentru identificarea fluxurilor migraționiste pe teritoriile statelor membre, depistarea străinilor cu ședere ilegală și a celor care au făcut obiectul traficului de migranți", au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.


În 2013 au fost executate 483 de acțiuni în urma cărora au fost constatate 60 de infracțiuni și întocmite 38 de dosare penale.
De exemplu, în data 28 decembrie 2013, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat, la 3 mile marine travers de zona Chituc din județul Constanța, o ambarcațiune suspectă de migrație ilegală, la bordul căreia se aflau 29 de migranți din Orientul Mijlociu. 


Persoanele depistate la bord au declarat că sunt cetățeni afgani și intenționau să ajungă în țări din spațiul Schengen. Un număr de 13 persoane a necesitat intervenție de specialitate din partea autorităților medicale din Constanța, 11 fiind transportate pentru investigații la o unitate medicală.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5457 secunde