În primul trimestru al lui 2008

Aproape șapte tone de pește confiscate de polițiștii de frontieră constănțeni

345
Ieri a avut loc evaluarea activităților desfășurate și a rezultatelor obținute de personalul Direcției Poliției de Frontieră Constanța în trimestrul I al anului 2008, eveniment la care a participat și chestorul de poliție Vasile Moțoc, adjunct al inspectorului general al Poliției de Frontieră Române.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Poliției de Frontieră Constanța, agent Marius Niculescu, activitatea DPF Constanța s-a desfășurat în contextul îndeplinirii sarcinilor ce-i revin cu privire la prevenirea și combaterea migrației ilegale, a faptelor specifice criminalității transfrontaliere și a celorlalte atribuțiuni date în competență prin lege.
În primele trei luni ale anului, efortul întregului personal a fost direcționat în scopul implementării progresive a măsurilor necesare în vederea atingerii unui nivel de securitate adecvat pentru cele trei tipuri de frontieră (fluvială, maritimă și terestră) date în responsa-bilitate, precum și pregătirii cadrelor în vederea evaluărilor ce se vor efectua pentru aderarea la spațiul Schengen. S-au întreprins activități specifice în interesul și sprijinul persoanei, al comunității, exclusiv pe baza și executarea legii, în scopul realizării unui climat de ordine și siguranță în zona de frontieră și a punctelor de trecere a frontierei, cooperând în acest sens și cu celelalte instituții care au atribuții în acest domeniu.
Colaborarea internă a fost materializată la un nivel foarte bun cu Autoritatea Națională a Vămilor, Garda Financiară, cu structurile de ordine și siguranță publică din cadrul MIRA, SRI, Jandarmeria Română și Marina Militară, iar în plan internațional s-a colaborat cu autoritățile de frontieră din statele membre UE, precum și din statele vecine (Bulgaria, Ucraina și cele riverane Mării Negre), activitățile derulându-se în cadrul proiectului "Sistemul integrat de supraveghere și control a traficului maritim la Marea Neagră".
În domeniul operativ s-au constatat 301 de infracțiuni, cu 454 persoane implicate, precum și 1.515 contravenții.
Astfel, în privința braconajului piscicol s-au înregistrat 103 cazuri (din care în 7 dintre ele au fost folosite mijloace electrice), cu 177 persoane implicate, prilej pentru a fi confiscate 17 bărci, 505 plase pescuit și 6.709 kg pește (specii diferite), din care 20 kg sturion.
Pe linia traficului ilicit cu metale prețioase au fost înregistrate cazuri cu persoane care au adus diverse bijuterii, cu precădere din Turcia, fiind descoperite 5,5 kg argint, 104 grame aur și 199 ceasuri de mână susceptibile a fi contrafăcute.
Activitatea de combatere a traficului cu mașini furate a fost materializată prin descoperirea a 8 mașini, toate fiind furate din țări aparținând Uniunii Europene.
În ceea ce privește traficul ilegal cu stupefiante și precursori au fost descoperite, printre altele, 4 grame hașiș, 40 grame canabis și 156 pastile diazepam.
Combaterea infracționalității transfrontaliere cu armament și muniție a fost materializată prin descoperirea a două pistoale cu aer comprimat, 5 puști de vânătoare și 545 cartușe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2395 secunde