Arest la domiciliu pentru fostul prefect Ioan Albu

531
Arest la domiciliu pentru fostul prefect Ioan Albu - fostprefectarestare-1582318288.jpg

Articole de la același autor

Magistrații de la Judecătoria Medgidia au dispus, vineri, măsura arestului la domiciliu pentru fostul prefect al Constanței, Ioan Albu, anchetat penal pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului. 


Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia îl anchetează pe Ioan Albu după ce, în data de 16 februarie, în jurul orei 19.15, acesta a provocat un accident rutier pe șoseaua care leagă localitățile Cobadin și Ciocârlia de Sus. Potrivit anchetatorilor, "inculpatul A.I., având o alcoolemie de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge, a condus pe drumurile publice din județul Constanța un autoturism marca Range Rover, iar în timp ce circula dinspre localitatea Ciocârlia de Sus către comuna Cobadin, la km 231+600 m, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot, care circula regulamentar din sens opus și care era condus de numitul T.A.. În urma accidentului, a rezultat decesul numitului T.A.". 
"La data de 20 februarie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au formulat o propunere de luare a măsurii de arestare preventivă ce a fost înaintată judecătorului de drepturi și libertăți, din cadrul Judecătoriei Medgidia. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă prezumția de nevinovăție", a arătat prim procurorul Aurel Mihail Ciorobea. 


Vineri, dosarul a ajuns în atenția magistraților, care au dispus măsura arestului la domiciliu, pentru următoarele 30 de zile. Decizia nu este definitivă, poate fi contestată la instanța superioară. 


Reamintim că Ioan Albu a fost prefect al Constanței în perioada iulie 2017 – iulie 2018, la data respectivă fiind cel mai tânăr ocupant al funcției. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.503 secunde