Armata a decis triplarea salariilor: Cum pot primi românii acești bani

2420
Armata a decis triplarea salariilor: Cum pot primi românii acești bani - militariromaniinafganistan150546-1525023422.jpg

Articole recomandate

Ministerul Apărării a decis să majoreze remunerația lunară acordată rezerviștilor voluntari, de la 10% la 30%.


Această decizie a fost luată pentru a-i stimula pe românii cu vârsta între 18-55 de ani să se înscrie ca voluntari în forțele armate naționale.


Astfel, orice persoană cu vârsta cuprinsă între 18-55 ani, care îndeplinește baremurile de selecție, poate încheia cu Ministerul Apărării un contract individual pe o durată inițială de minimum 4 ani, prelungit ulterior cu câte 3 ani, prin care se angajează ca, în caz de necesitate, să facă parte din armată, scrie Profit.ro.


Partea bună este că, pentru a deveni rezervist voluntar nu este necesar ca persoana respectivă să fi făcut armata.


În plus, postul aduce cu el mai multe avantaje precum: în perioada în care nu participă la instruire sau la misiuni, conform legislației actuale, rezerviștii primesc lunar o remunerație impozabilă de 10% din solda postului pe care sunt încadrați. Pe timp de pace, rezerviștii vor primi acești bani cu obligația de a participa la instrucție 15 zile pe an, iar pe măsură ce vor acumula vechime vor avea și șansa să fie promovați în grad.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0731 secunde