"Arsenal" de unelte de pescuit interzise de lege descoperite în timpul unei percheziții

945
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, au ridicat în vederea confiscării 33 de unelte de pescuit interzise de lege, precum și alte accesorii utilizate la confecționarea unor plase de pescuit.
Polițiștii de frontieră au acționat în data de 1 martie 2012, pe raza localității Sarichioi, din județul Tulcea, unde au efectuat o percheziție, cu acordul procurorului de caz, la locuința unui bărbat în vârstă de 35 ani, unde au găsit mai multe unelte de pescuit interzise de lege, precum și accesorii utilizate la confecționarea unor asemenea plase.
Cele 19 plase de pescuit tip monofilament, 10 plase de pescuit din fir textil, 4 setci, în lungime de aproximativ 2.000 metri, 1.699 bucăți plute pentru plase, 493 bucăți plumb, 9 bobine din fir textile în greutate de 2,5 kilograme, codole în lungime de 8.090 metri și 26 iglite, au fost ridicate în vederea confiscării.
Valoarea bunurilor descoperite este de aproximativ 10.000 lei.
Pe numele persoanei în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5192 secunde