Astăzi a fost deschis punctul de trecere a frontierei Dobromir – Krushari, la granița cu Bulgaria

589
Astăzi a fost deschis punctul de trecere a frontierei Dobromir – Krushari, la granița cu Bulgaria - afostdeschispunct-1545047321.jpg

Articole de la același autor

Astăzi a avut loc inaugurarea oficială a Punctului de Trecere a Frontierei Dobromir (Romania) - Krushari (Bulgaria), deschis la granița cu Republica Bulgaria.


Punctul de Trecere a Frontierei Dobromir - Krushari funcționează în subordinea Gărzii de Coastă și este deschis pentru traficul internațional de persoane, precum și pentru traficul internațional de mărfuri, până la limita unei greutăți totale de 3,5 tone, iar programul de funcționare va fi de la ora 8 la ora 20. Prin acest punct de frontieră nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii și al produselor supuse controlului fitosanitar.


Lucrările de amenajare au avut în vedere ca acesta să întrunească condițiile pentru a fi deschis în regim de trafic internațional conform catalogului Schengen. Astfel, punctul de trecere beneficiază de artere de control pentru fiecare sens, intrare și ieșire din țară, cabine de control, spații interioare, echipamente tehnice și IT. Personalul care își desfășoară activitatea la supravegherea și controlul trecerii frontierei este asigurat de la structurile Poliției de Frontieră.


Noul punct de frontieră se alătură celor 10 puncte de trecere cu specific rutier deschise traficului internațional la granița României cu Bulgaria, operaționalizarea lui urmând să asigure creșterea fluenței traficului de călători între România și Bulgaria.


Deschiderea acestui punct de trecere se înscrie în sfera consolidării relațiilor bilaterale dintre cele două state fiind în concordanță cu prevederile Regulamentului (EC) nr. 399/2016 al Parlamentului European și al Consiliului din 9 martie 2006 privind crearea unui Cod Comunitar asupra regulilor ce stau la baza liberei circulații a persoanelor peste frontiere (Codul Frontierelor Schengen).


Totodată, operaționalizarea acestui punct de frontieră în regim internațional constituie o măsură favorabilă pentru facilitarea accesului la infrastructura de transport în zona transfrontalieră, cât și pentru înlesnirea mobilității bunurilor și persoanelor, prin implementarea proiectului "Drum transfrontalier Dobromir – Krushari Crossborder road" – cod MIS-ETC 588, din cadrul programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.


Menționăm faptul că în luna octombrie a anului trecut, cu ocazia Ședinței comune a Guvernelor României și Republicii Bulgaria, în prezența prim-miniștrilor celor două țări, a fost deschis oficial P.T.F. Lipnița-Kainardja, pe teritoriul României care, de asemenea, funcționează cu program 08.00-20.00, in regim de trafic internațional pentru autovehicule de până la 3,5 tone inclusiv.


Informații suplimentare


Lungimea frontierei României cu Bulgaria este de 631,3 km, iar punctele de trecere deschise traficului internațional de la granița cu Bulgaria au fost tranzitate, în acest an, de peste 7,4 milioane de călători (aproximativ 5,7 milioane dintre aceștia fiind cetățeni UE și 1,7 milioane cetățeni non-UE). Totodată, în acest an au trecut frontiera româno-bulgară aproximativ 3,1 milioane mijloace de transport.


P.T.F. Dobromir (România) – Krushari (Republica Bulgaria) este situat în comuna Dobromir, jud. Constanta și are corespondent pe teritoriul Republicii Bulgaria localitatea Krushari.


Spațiile și utilitățile necesare pentru desfășurarea activității de control în punctul de trecere a frontierei sunt asigurate de către administratorul acestuia Primăria Comunei Dobromir.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0633 secunde