Atelier internațional de lucru, stabilit de NATO în România

166
Atelier internațional de lucru, stabilit de NATO în România - atelierinternational2-1488308533.jpg
Luni, în prezența lui Ernest J. Herold, secretar general adjunct pentru Investiții în Apărare al NATO, a avut loc deschiderea lucrărilor celui de-al doilea atelier internaional din cadrul proiectului "Capabilitățile poliției de stabilitate NATO în contextul provocărilor de securitate emergente".

România, prin Jandarmeria Română, este gazda evenimentului având calitatea de "Națiune sponsor" în cadrul Centrului de Excelență NATO pentru Operații de Stabilitate, iar scopul urmărit este promovarea, cu sprijinul Consiliul Atlanticului de Nord, a capabilităilor forelor de tip jandarmerie de a gestiona misiunile de poliie în cadrul NATO.

Atelierul de lucru se desfășoară în perioada 27 februarie - 2 martie, la Palatul Parlamentului din Capitală, precum și la sediul Școlii de Aplicație pentru Ofițeri "Mihai Viteazul" a Jandarmeriei Române i reunete participarea a aproximativ 100 de înalți oficiali NATO și experți în domeniul securității, din țările membre și partenere NATO.

Inițiativa proiectului vine ca urmare a Summitului NATO de la Varșovia din anul 2016, ocazie cu care NATO a identificat nevoia de accentuare a implicării în domeniul operațiilor de stabilitate. Primul atelier de lucru s-a desfășurat în Roma, Italia, urmând ca modulele 3 și 4 să fie organizate în Amsterdam (Olanda) și Vicenza (Italia). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8465 secunde