ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE! Cele mai SÂNGEROASE TRAGEDII RUTIERE din Constanța

3407
1
De câțiva ani, accidentele rutiere petrecute în județul Constanța, soldate invariabil cu zeci de morți și răniți grav, îngrozesc întreaga țară. În cele mai multe dintre cazuri, de vină este viteza excesivă, "datorată" mașinilor de lux pe care unii șoferi le conduc, din nefericire, pentru ultima oară. Iată care sunt cele mai sângeroase accidente rutiere petrecute în județul nostru în ultimii cinci ani.


Pe 30 decembrie 2011, în stațiunea Mamaia și-a găsit sfârșitul George Parteca, la doar 24 de ani. Fiu al unui hotelier din stațiunea Mamaia, tânărul gonea cu peste 200 km/oră, la volanul unui Porsche 997 Carrera Turbo și, potrivit medicilor legiști, avea o alcoolemie de aproape doi la mie alcool pur în sânge.


În dreptul Clubului Bellagio, tânărul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar, măturând tot ce a întâlnit în cale: un stâlp de iluminat, un copac și gardul spațiului verde. Mașina s-a oprit în gardul unei proprietăți private de pe malul lacului Siutghiol. 


Trupuri sfârtecate, împrăștiate pe șosea


Cel mai grav accident rutier din ultimii ani s-a produs pe 5 noiembrie 2009, la scurt timp după ce un microbuz plin cu pasageri a plecat din Constanța, spre Tulcea. La un moment dat, pe fondul neatenției în conducere, șoferul a pătruns pe contrasens și a intrat într-un tir folosit la transporturi agabaritice, care circula din sens opus. Impactul dintre cele două vehicule a fost atât de puternic încât caroseria microbuzului de pe partea șoferului a fost secționată. Toți călătorii care se aflau pe scaunele din spatele conducătorului auto, la geam, au murit pe loc. Trupurile neînsuflețite ale lui Nicolae Cojocea, Cristina Becu, Ionel Dănilă, Elena Sandu și Maria Stamule au fost sfârtecate și împrăștiate pe carosabil. Medicii sosiți la locul accidentului au constatat că cinci persoane decedaseră pe loc și patru fuseseră grav rănite. 


Polițiștii au stabilit că șoferul fusese oprit în trafic, cu o jumătate de oră înainte de producerea accidentului, și sancționat de Poliția Rutieră pentru că avea inspecția tehnică periodică expirată. 


Se îndrepta spre propria-i nuntă și a ajuns… în pământ


Mihaela Minea, de 23 de ani, se afla într-un autoturism Opel, cu care se deplasa, pe 20 septembrie 2009, dinspre Ciocârlia spre Cobadin. Tânăra se dusese la coafor și se pregătea de propria-i nuntă. Aceasta se afla în mașină împreună cu șoferul, George Bădilă, de 25 de ani, din Ciocârlia, prieten cu ginerica. Acesta a încercat să depășească o autoutilitară de transport marfă, condusă de Ion Hristu, de 52 de ani. El a forțat însă depășirea și, văzând că din față venea un autoturism, a încercat să intre la loc, în spatele autoutilitarei, dar nu a mai reușit, mașina intrând în coliziune cu aceasta. Ulterior, cele două vehicule au ieșit în afara șoselei și s-au izbit de un copac de pe marginea drumului. În urma impactului, viitoarea mireasă, aflată pe locul din dreapta față, a murit pe loc. 


Patru persoane au murit carbonizate într-un accident rutier


O altă tragedie s-a petrecut pe 9 mai 2008, pe drumul dintre Tuzla și Costinești. Totul s-a întâmplat după ce șoferul a pierdut controlul volanului, a retezat un pom de pe marginea drumului, după care mașina în care se aflau cinci persoane s-a răsturnat și a luat foc. Impactul deosebit de violent cu un copac de pe marginea drumului a deschis porțile iadului. Patru din cele cinci persoane aflate în autoturism nu au reușit să iasă la timp din mașina care a fost cuprinsă de flăcări. 


Neatenția a omorât patru adolescenți


Patru tineri cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani și-au pierdut viața, în noaptea de 23 martie 2008, într-un grav accident rutier petrecut în stațiunea Mamaia. Alexandru Caprari, de 21 de ani, din Constanța, conducea un Peugeot 206 pe șoseaua din stațiune. La un moment dat, el a pierdut controlul mașinii în care se mai aflau alți trei tineri, un băiat și două fete. Autovehiculul s-a oprit într-un stâlp de înaltă tensiune pe care l-a doborât la pământ. În urma impactului deosebit de puternic, pasagerii din autoturism au fost aruncați pe șosea, decedând pe loc. Șoferul a fost, imediat, transportat la spital, însă, în cele din urmă, a murit și el. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că accidentul s-a produs din cauza neatenției și a vitezei excesive. 


O studentă beată și-a omorât doi prieteni


În noaptea de 28 spre 29 noiembrie 2007, șapte studenți la diferite facultăți din Constanța s-au înghesuit într-un autoturism Range Rover și au pornit să petreacă în cluburile din stațiunea Mamaia, până târziu în noapte. În jurul orei 2,30, ei s-au decis să se întoarcă la hotelul unde erau cazați, însă, dată fiind viteza mare și faptul că șoferița, Elena Purdel, consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, într-unul din sensurile giratorii tânăra a pierdut controlul direcției, iar autoturismul a intrat pe contrasens. 


Probabil, pentru a evita impactul cu o altă mașină, fata a tras de volan, iar Range Rover-ul s-a izbit de un copac de pe marginea drumului. În urma impactului, Alexandru Marin, de 19 ani, din Tulcea, și Daniel Vasile Panait, de 20 de ani, din Călărași, doi dintre pasagerii din mașină, care stăteau unul în brațele celuilalt pe locul din dreapta spate, și-au pierdut viața. Alexandru Păun Ivan, un alt pasager, a decedat patru zile mai târziu, la Spitalul Militar Central. 


Comentează știrea

Jolinar
29 aprilie 2013
Tragedii rutiere

daca este sa ne uitam la ocupatiile oamenilor din acest reportaj si ce urmau sa faca in viata, in viitor, noi, cei vii ar trebui sa nu mai facem nimic, sa nu ne mai facem planuri, sa nu ne mai intemeiem o familie, ar trebui sa traim pustnici, stand pe loc repaus, doar sa nu se intample o tragedie

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4673 secunde