Atenție la înmatricularea mașinilor în Bulgaria! Se schimbă regulile

3201
6
Atenție la înmatricularea mașinilor în Bulgaria! Se schimbă regulile - masininumerestrainebulgaria133-1326308588.jpg
Fenomenul mașinilor înmatriculate în Bulgaria nu va dispărea începând din acest an, așa cum se zvonește. Din contră, normativele pe care le pregătesc în prezent vecinii noștri au drept scop asigurarea că totul se petrece într-un cadru legal. De aceea, reprezentanții firmelor specializate în acest domeniu spun că afacerile vor fi prospere și pe viitor.

În urmă cu câteva luni se anunța, cu surle și trâmbițe, că începând din 2012 soarta celor care vor să-și înmatriculeze autoturismele din Bulgaria este pecetluită. Nu pentru că guver-nanții noștri ar finaliza legea prin care să stopeze acest fenomen, ci pentru că omologii din țara vecină ar avea aceeași intenție.

Reprezentanții firmelor de înmatriculări din Bulgaria admit că există șanse mai mari ca legis-lația bulgară să fie modificată înaintea celei din țara noastră, dar subliniază că modificările nu le vor afecta activitatea. Ci, din contră, va elimina concurența neloială făcută de intermediarii persoane fizice. "Noua lege - care va ieși, căci bulgarii când promit ceva, se țin de treabă! - va impune înmatricularea mași-nilor într-un timp scurt și plata impozitelor pentru mașinile res-pective către statul bulgar. Vor fi dezavantajate doar persoanele fizice bulgare, care înmatriculau sute de mașini pe numele lor. Și în România, în momentul în care se cumpără o mașină din târg, se poate scădea mașina de la Fisc, printr-un contract de vânzare - cumpărare de mână. În Bulgaria, cu noua lege, nu va mai fi posibil. Notariatul va anunța Poliția în momentul vânzării unui autotu-rism, iar polițiștii vor radia mașinile pe care le depistează în trafic și nu sunt înmatriculate în termenul stabilit de lege", ne-a declarat Marc Vornicu, un afacerist care deține o firmă de înmatriculări în țara vecină. Astfel, autoritățile bulgare se asigură și că vor fi urmate căile legale, dar și că strâng taxe și impozite pentru respectivele mașini.

Ce se va întâmpla în caz de accident

Mai mult, a arătat afaceristul, prin noua lege, românii implicați în accidente rutiere cu mașinile înmatriculate cu "TX" nu vor mai putea scăpa de răspunderea pecuniară. "Până în acest moment se întâmplă următorul fenomen: are loc un accident, cu pagube, iar autoritățile o iau pe firul celor care au deținut mașina, până ajung la cetățeanul bulgar care a vân-dut-o și descoperă că mai are în-matriculate alte o sută, să spunem. Polițiștii se sesizează și îi radiază toate mașinile. Astfel că, în mo-mentul în care o altă mașină, din cele radiate, este implicată într-un accident, românul susține că mașina nu este pe numele lui, nu este nici pe numele bulgarului, iar despăgubirile trebuie achitate din Fondul de Garantare. Iar valoarea despăgubirilor a crescut enorm. Dar prin noua legislație, prin care mașinile trebuie înmatriculate obligatoriu în cel mai scurt timp, românii nu vor mai putea spune că nu știau că mașina nu este a lor", a explicat afaceristul.

"E o modă!"

În prezent, înmatricularea mașinilor în Bulgaria este o afacere înfloritoare. "Am început acum trei ani, iar atunci aveam un client pe lună și pe care, să spun drept, trebuia să-l plimb de mânuță și să-i explic totul pentru că era neîncrezător. Acum, totul se rezolvă rapid, nu-i interesează decât prețul. E o modă!", a afirmat Marc Vornicu.

Ca un sfat, pentru a avea garanția că întreaga procedură este legală și sunt respectați toți pașii, afaceristul îi atenționează pe cei care intenționează să-și înscrie autoturismele în țara vecină să nu se lase încântați de prețul redus. "Prețul diferă în funcție de mai mulți factori, dar în general, dacă totul este făcut legal, variază între 450 și 1.000 de euro", a arătat reprezentantul firmei de înmatriculări.
2012 aduce vești proaste

Bulgarii nu mai fac ITP-ul fără mașină

Până când intră în vigoare noua legislație privind înmatri-cularea mașinilor în Bulgaria, sunt vești proaste pentru actualii deținători ai unui autoturism deja înmatriculat în țara vecină. Înce-pând de la 1 ianuarie 2012, sta-tul bulgar a decis ca inspecția teh-nică periodică (ITP) a autoturis-melor să nu mai poată fi realizată decât în regiunea unde a fost înmatriculată mașina și mai ales, nu se mai poate fără a fi verifi-cată, fizic, mașina. "Dacă până în prezent se mai putea, se justi-fica prin faptul că mașina este, de exemplu, la Oradea, din acest an nu se mai poate face ITP-ul fără mașină. Iar acest aspect trebuie să-l cunoască deținătorii de autoturisme înmatriculate în Bulgaria", a afirmat Marc Vor-nicu, reprezentantul firmei de înmatriculări mașini. 


Comentează știrea

kostas
12 ianuarie 2012
banditi!

cine nu doreste un auto nou? de unde bani? salariile au fost reduse drastica iar romanul a fost impovarat de taxe, taxe, taxe...daca prin absurd reusesti sa strangi 2-3000 euro si doresti un auto sh, ia-ti adio ca te rupe taxa de mediu care este de 3 ori mai mare ca pretul auto. oare romanul de rand este blestemat sa circule doar cu autobuzul iar ei cu limuzine? oare asa de cretini suntem ? cat mai putem accepta sa fim injositi, sa fim umiliti si jupuiti de vii? mana pe bate si pocniti in cap toti cei ce ne conduc, toti cei care ne vor indobitociti. de ce suntem asa de cretini si acceptam toate mojiciile fara sa cractim? de ce nu ne putem apara demnitatea si onoarea de oameni? de ce ei prospera si ne tin noua lectii de morala cum trebuie sa mai strangem cureaua? de ce ei pot orice iar noi nu? de ce nu putem avea conducatori morali? de ce stam si asteptam divinitatea, care nu va veni? de ce nu putem sa ne cerem drepturile, chiar cu riscul unei revolutii? analizati-va viata si concluzionati. suntem un popor de cretini si masochisti. ne place sa fim batjocoriti, mintiti, injositi, scuipati. haide-ti sa fim oameni si sa ne recapatam demnitatea! sa putem avea vise, dorinte, idealuri. priviti in jur la altii care au, noi de ce nu putem avea?

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

george
12 ianuarie 2012
cred ca romanii sunt retardati ma refer la cei d la conducerea acestei tari de rahat

sa ne lase dracu sa inscriem masinile pe ro cu pretul de la bulgari si cred ca ar fi ok si pt tara asta care-i tara hotilor ,retardatilor si a curvelor

4. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

tot pentru kostas
16 februarie 2012
sa plateasca mata

alt exemplu boule poate si asta ti se pare corect VW Golf 4 1.4i An de fabricație: 2003-2004 Norma de poluare: euro 3 Taxa auto 2012: circa 6.300 lei pretul masini din germania 2500e masina in germania find clasata euro 4 ce zici acum??

florin
25 aprilie 2012
tx/ bg

ai perfecta dreptate GEO!!

Răspuns la: cred ca romanii sunt retardati ma refer la cei d la conducerea acestei tari de rahat
Adăugat de : george, 12 ianuarie 2012
sa ne lase dracu sa inscriem masinile pe ro cu pretul de la bulgari si cred ca ar fi ok si pt tara asta care-i tara hotilor ,retardatilor si a...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5288 secunde