ATENȚIE MARE / Cum acționează hoții în parcările mall-urilor din Constanța

4722
7
ATENȚIE MARE / Cum acționează hoții în parcările mall-urilor din Constanța - parcare-1349897897.jpg
Hoții din autoturisme le dau mult de furcă polițiștilor constănțeni, prădând tot ce le iese în cale. Aceștia profită și de superficialitatea cetățenilor, care își lasă bunurile la vedere sau sunt neglijenți. Indivizii acționează, de obicei, în grupuri și nu se lasă cu una, cu două.

Oamenii legii se confruntă din ce în ce mai mult cu furturi din autoturisme aflate în parcările marilor centre comerciale din Constanța. Infractorii profită de neglijența oamenilor care își lasă lucruri de valoare sau banalele cumpărături la vedere în mașină, mizând în cele mai multe situații pe sistemele de securitate ale mall-urilor. Hoții însă doar atât așteaptă și speculează fiecare greșeală. O oarece vină ar purta-o și centrele comerciale, care nu angajează firme de pază.

"Ne confruntăm cu multe furturi din autoturisme în parcările de la anumite centre comerciale și hyper-marketuri. Ei și-au pus câteva came-re de filmat în parcări, însă raza de acțiune este redusă, iar imaginile nu sunt foarte clare. Noi i-am ajutat să facă față, dar i-am sfătuit să-și angajeze firme de pază, să monteze camere performante și sisteme de siguranță cu alarmă", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisarul șef Marius Vasile, șeful Secției 2 de Poliție Constanța. Hoții sunt cunoscuți de polițiști și acționează în grupuri, care le garantează, de cele mai multe ori, succesul.

De la furt la tentativă de omor

Însă ulciorul nu merge de multe ori la apă, pentru că majoritatea hoților sunt cercetați sau deja în închisoare. "Acum vreo săptămână am arestat un grup de indivizi. Aceștia au ajuns să fie acuzați, de la un furt din auto, la tentativă de omor. Aceste lucruri s-au petrecut la Dedeman. Un bărbat fusese jefuit și a rugat personalul să-i dea voie să vizualizeze imaginile surprinse de camerele de filmat. Bărbatul a reușit să identifice mașina în care s-au urcat hoții și s-a grăbit să meargă după ei, găsindu-i în parcare la Baumax. Cel care a fost jefuit a încercat să discute cu hoții, să îi roage să îi dea înapoi bunurile, pe care tocmai le cumpărase, însă hoții nu au vrut în fel și chip. În final, nervoși, vinovații s-au urcat în mașină și l-au călcat pe bărbatul nevinovat, care voia doar să își recupereze cumpărăturile. Acum, cei vinovați sunt arestați pentru tentativă de omor", spune omul legii.

Hoții din alte județe vin la malul mării pentru a fura

Maritimo, unul dintre cele mai noi și de succes centre comerciale ale Constanței, se confruntă cu furturi serioase, atât din parcări, cât și din magazine. "Am avut niște cazuri recente în Maritimo, care îi avea în vizor pe niște bărbați din Ilfov. Aceștia intrau în magazin, făceau "curățenie" pe rafturi și plecau. Hoții erau experți și aveau lucrurile bine puse la punct. Unul sau doi dintre ei blocau cumva vederea agentului de pază sau al vânzătorului, iar ceilalți treceau nestingheriți cu marfa", afirmă șeful Secției 2.

Așadar, societățile rămâneau cu pagube enorme, iar uneori, nici măcar nu știau că sunt jefuiți. "Deși există camere de supraveghere video, acestea nu sunt performante și nu se observă nimic în detaliu, ci pur și simplu persoane ieșind dintr-un magazin", subliniază comisarul șef.



Comentează știrea

Pt pagubit
11 octombrie 2012
Sisteme de justificare

Asta-i versiunea care i-ai spus-o tu nevestei, de fapt ai uitat sa incui masina.... Auzi sisteme la boratii de tigani, pur simplu ei incearca masina cu masina si este imposibil sa nu fie una uitata deschisa!

REPORTERII DE LA ZIARUL DE MAINE
11 octombrie 2012
Atac in stil mafiot si Presiuni ilegale la ANR

reporterii nostri au capatat acces la informatii top secret codate privind demiterile si sefilor ANR aflate cel mai probabil in posesia FBI intitulate fictiv de noi Raport FBI privind destabilizarea structurilor statului ANR si amenintari la adresa sigurantei nationale O.Cojocea sef serviciu Tehnic- demisie D.Coval sef serviciu resurse umane –demisie;Banita sef Juridic –demisie ;Branza P. Director General ANR demis din functie;C. Matei. Director General ANR demis din functie;E. Olteanu Director General ANR intermar inlocuit din functie;Berescu Director General ANR interimar inlocuit din functie P. Chirobocea –Sef siguranta Navigatiei demisie(pensie);N. Grosu – Sef audit demisie(pensie)Demisie In prezent se fac Demiteri mascate a in jur de 50-70 Sefi servicii si capitanii din ANR prin organigrama schimbata de 2 ori in mai putin de 19 zile, si se sparge ANR in mai multe bucati DIRECTOR DIRECTIE INAMTRICULARI;TEHNIC;JURIDIC;SIGURANTA NAVIGATIEI;SEF SERVICIU pentru IT;VTS; RESURSE UMANE;CONTABILITATE;TEHNIC;ADMINISTRATIV;SIGURANTA NAVIGATIEI –CAPITANII ZONALE;CAPITAN SEF CONSTANTA TULCEA , GIURGIU , DROBETA, GALATI, AVIZARI PRODUSE NAVALE, INSPECTII TERMINALE,BIROU SAR ,BIROU POLUARE SEF DEEPARTAMENT CAPITANII MARITIME, SEF DEEPARTAMENT CAPITANII DUNARE MARITIME SEF DEPARTAMENT CAPITANII DUNARE

Vali
11 octombrie 2012
Evident

Pedepsele exagerat de blande aplicate hotilor,practic stimuleaza activitatea lor. Nu noi trebuie sa fim mereu pe faza,aproape de paranoia, ci e necesar ,ca organele indrituite sa dea cu ei de pamant zdravan si fara nici un pic de mila!!!

nelu
11 octombrie 2012
desfiintati politia

care organe, ma? burtosii aia infecti din politie? aia fac infarct numai gandindu-se ca ar alerga dupa infractori... si oricum ii asteapta dupa colt, sa imparta

5. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Tehnicus
28 octombrie 2012
Marmota....

Faza cu blocarea telecomenzii e vrajeala. Sa fim seriosi....tehnic vorbind...trebuie sa ai un amplificator de zgomot pe freqventa pe care lucreaza telecomanda si destul de puternic sa fie mai puternic decat emite telecomanda ta. Dar cand incui, asculti masina daca piuie sau se aprind avariile iar daca a facut asta, inseamna ca alarma a primit codul intreg. Deci e VRAJEALA. Nu mai credeti tot ce zic unii. Mai sigur e ca hotii incearca fiecare usa, fie cu mana, fie cu rigla* (pentru cunoscatori).

Anonim
28 octombrie 2012
Politia....

De curand am prins o tiganca la furat rufe de pe sarma. Am chemat politia. Rezultat: "Nu am avut ce-i face, e din Castelu' si nu are buletin!" Cum ma asa? Dar daca eu o impuscam pe loc cand o prindeam? Faceam puscarie pentru cineva care nu exista, pentru ca nu are buletin? Legislatie... romaneasca...

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Furt de cereale în județul Tulcea
Marţi, 09 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Neglijența costă mult
Pagina a fost generata in 0.3927 secunde