Atenție, se schimbă pașapoartele! Cum vor arăta noile acte de călătorie

911
Atenție, se schimbă pașapoartele! Cum vor arăta noile acte de călătorie - pasaportvalabilitateelectronicco-1547021109.jpg

Articole recomandate

Ministerul de Interne a decis să schimbe forma și conținutul pașapoartelor românilor.

Prima și cea mai vizibilă schimbare va fi culoarea pașaportului. Roșul-vișiniu se va transforma în roșu închis, pentru a crea un impact vizual puternic la controlul documentelor.

Documentele vor avea copertă nouă, altă stemă și mențiuni diferite față de cele de acum. Schimbările sunt aduse pentru a pune actele de călătorie în acord cu noile reguli privind protecția datelor cu caracter personal.

În interior, se va introduce cuvântul recomandări, iar pe coperta exterioară a pașapoartelor temporare va fi scris- Uniunea Europeană, România și va fi aplicată stema țării noastre.

De asemenea, pe pagini vor apărea imagini reprezentative din România și versuri ale unor poeți români.

Modificările vor fi aprobate miercuri, în ședința de Guvern, și imediat după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial, ele vor intra în vigoare.

Țările aleg pentru pașapoarte culori care să le reflecte cultura, religia, politica sau geografia. În lume, există doar patru culori pentru pașapoarte. Roșu, în diferinte nuanțe, în special în țările comuniste și fost comuniste. Albastrul este a doua cea mai răspândită culoare și e folosită de americani și canadieni, de exemplu. Verdele se regăsește, cu precădere, în țările musulmane, în timp ce negrul, o culoare întâlnită destul de rar, este folosită de țări din Africa sau de Noua Zeelandă. Acolo, negrul este și culoarea națională, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4044 secunde