ATENȚIE ȘOFERI! Schimbare majoră în legislația rutieră începând de azi. Poliția face verificări la sânge

11470
ATENȚIE ȘOFERI! Schimbare majoră în legislația rutieră începând de azi. Poliția face verificări la sânge - trafic-1526797192.jpg

Articole recomandate

De duminică, 20 mai, intră în vigoare, una dintre cele mai mari schimbări de legislație rutieră din ultimii ani.


Șoferii care vor fi surprinși în trafic cu Inspecția Tehnică Periodică (ITP) expirată vor fi amendați, iar polițiștii vor reține talonul mașinii și plăcuțele cu numerele de înmatriculare.


Potrivit legii, conducerea unui automobil cu ITP expirat este una dintre cele mai grave abateri pe care le poate comite un șofer. Amenzile prevăzute în Codul Rutier pentru această încălcare a legii sunt cuprinse între 315 și 700 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare a mașinii.

În plus, se reține și certificatul de inmatriculare de către Poliția Rutiera, caz în care ITP-ul nu poate fi efectuat decât în unitatile proprii RAR. Din data de 20 mai, sancțiunile pentru IPT expirat include suspendarea pe loc a dreptului de a circula și reținerea plăcuțelor de înmatriculare.

Certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către Poliția Rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului.

"Începând cu data de 20 mai se introduce noțiunea de suspendare a înmatriculării autovehiculului, operațiune care constă în interzicerea temporară a folosirii acestuia pe drumul public. Modificările legislative vin pe fondul transpunerii unui pachet legislativ european, dar și pe fondul solicitării foarte multor cetățeni cu privire la finalitatea procesului de transcriere a autovehiculului în Registrul Național de Evidență", anunța, miercuri, șeful Direcției Regim Permise, Florin Cătană.

El a menționat, însă, că acest lucru nu echivalează cu o radiere. Înmatricularea rămâne valabilă, numai că autovehiculul nu mai poate fi utilizat până nu se remediază motivul pentru care a fost dispusă măsura suspendării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0144 secunde