ATENȚIE, TATAIE LA VOLAN! Cât de periculoși sunt vârstnicii care au permis de conducere

2388
26
ATENȚIE, TATAIE LA VOLAN! Cât de periculoși sunt vârstnicii care au permis de conducere - tataielavolan1-1386095561.jpg

Articole de la același autor

Zeci de mii de constănțeni sunt posesori de permise auto, care le permit să circule pe drumurile publice. Unii dintre șoferi dețin carnete auto deja de câteva decenii bune și încă se mai află la volan, în ciuda vârstei înaintate. 


Specialiștii spun că, la vârste înaintate, problemele de sănătate pot apărea oricând. În plus, nici reflexele nu mai sunt aceleași. De aceea, este bine ca șoferii cu vârste înaintate, de peste 60 de ani, să-și facă un control amănunțit pentru a vedea dacă mai sunt apți de condus sau nu, atât pentru propria siguranță, cât și pentru a celor din jur. Din nefericire, însă, acest control medical nu este obligatoriu, legea permițându-le persoanelor care posedă permis de conducere să șofeze, indiferent de vârstă. 


Mii de sexagenari cu permis 


Dacă în cazul unora, permisul de conducere este încă "proaspăt", alții, în schimb, îl dețin de zeci de ani de zile, aici fiind incluși peste 2.000 de constănțeni cu vârste de peste 60 de ani. 


Conștienți de pericol, unii pensionari au renunțat singuri la condus când au simțit că nu mai sunt în siguranță la volan. "Am început să obosesc și m-am oprit din condus, pentru că mi-era teamă să nu pățesc ceva sau să fac vreun accident din vina mea. De la o vârstă, nu-ți mai permiți să fii anchetat de Poliție pentru că ai condus deși nu mai erai în stare", povestește Neagu T., un septuagenar din Constanța. 


13 morți din cauza șoferilor vârstnici 


Potrivit informațiilor puse la dispoziție de reprezentanții Serviciului Rutier Constanța, numai de la începutul anului au fost înregistrate 130 de accidente rutiere, produse din vina persoanelor de peste 60 de ani. Cifra este una destul de mică, în comparație cu numărul total al accidentelor înregistrate în acest an în județul nostru - 1078, însă suficientă pentru a trage un semnal de alarmă. 


"În județul Constanța, au fost înregistrate, de la începutul acestui an, 1.078 de accidente rutiere, dintre care 130 din vina conducătorilor auto de peste 60 de ani. Accidentele rutiere au avut drept consecințe 71 de persoane decedate, dintre care 11 din pricina persoanelor peste 60 de ani, 143 de răniți grav, dintre care 25 din vina celor peste 60 de ani, iar alte 1.186 de răniți ușor, dintre care 117 din vina acestei categorii de conducători auto", precizează Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Serviciului Rutier Constanța. 


Comentează știrea

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Șoferul de la ONT conduce mașina în zbor...!
4 decembrie 2013
TENȚIE BEIZADEA LA VOLAN !

Un articol tendențios,scris de o persoană care are fobii față de vârstnici! Probabil că,în familia ei,bătrânii sunt eutanasiați imediat ce au ajuns la 60 de ani...dacă ar fi studiat cu atenție statisticile de la Rutieră,ar fi văzut că teribilismul tinereții este mult mai dăunător traficului pe șoselele patriei decât încetinirea reflexelor celor vâstnici..Drogurile sau "energizantele" tinereții sunt mult mai periculoase decât încetinirea reflexelor bătrânilor...Dacă articlera vrea statististici sau știri senzaționale,ar fi bine să se "uite" numai pe Mamaia ultimilor ani și să vadă câți teribiliști tineri,odrasle de bani gata și-au dat duhul la volan,luând cu ei și alte suflete nevinovate...ATENȚIE BEIZADEA LA VOLAN ! ar fi trebuit să fie titlul acestui articol scris probabil din cauza vreunui "tataie" care mergea cu 30 km/oră,cuminte,pe banda lui lângă trotuar,împiedicând,probabil pe autoarea acestui articol să se dezlănțuie cu cele șapte viteze pe care credea că le are la dispoziție...părerea mea...

Fanel
4 decembrie 2013
Batranii conduc enervant de prudent!

Cei mai in varsta au apucat perioada de educatie a respectului in trafic si chiar perioada fricii de militie ,care cumva a ramas intiparita in subconstient. Asa ca, mai rar intalnesti ca asemenea persoane sa reprezinte un pericol in trafic.Prostimea feisbucista in schimb,trepanatii care se dau rotunzi cu stilul lor de condus, de parca cineva chiar ar avea motive si timpul efectiv sa-i admire,astia mor ca mustele sau omoara pe altii,matoi fiind sau vorbind la telefon. Un alt motiv foarte serios al accidentelor este starea execrabila a ceea ce la noi se numesc drumuri,in ciuda costurilor celor mai mari din lume pentru intretinerea sau construirea lor,atata cata este.Semnalizarile de multe ori demente sau lipsa lor,iar reprezinta cauze de deces prin accidentare si nu in ultimul rand accesul la carnete pentru infractori deja dovediti sau inca nu,pentru toate scursurile violente si periculoase pe trotuare,dar la volan!!!

Tataie indignat
4 decembrie 2013
Tataie la volan

Asemenea articole aberante nu fac reclama buna publicatiei distra. Ziaristii dstra sunt testate psihologic si profesional așa cum sunt testate conducătorii auto ?verificati-o si pe autoarea articolului. Rusiine!!!!

gheorghe
4 decembrie 2013
parul grizonat

Est un semnal de corectitudine in trafic .

mosulica
4 decembrie 2013
ziarist prost

Cine a asis acest articol este putin handicapat sau nu are logica in gindire ca si el/ea vor inbatrini si ce va face nu trebuie sa mai conduca un autoturism sau trebuie sa il trimita copii la sanatoriu nr 9.

Rozicrucianul
4 decembrie 2013
Atentie,tataie pe trecerea de pietoni

Titlul corect.,,Atentie ,tataie si mamaie pe trecerea de pieton sau pe trotuar.Cit de periculosi sunt soferii sub 60 ani''.Pai mai fetito daca tataie a ajuns la varsta de peste 60 ani si inca are permisul de conducere si este viu inseamna ca nu de la ei vine tot pericolul.Propun ca verificarea sigurantei in trafic a celor peste 60 ani sa se faca la ,,,liniuta.Daca tot te-ai apucat de sttistica,pune mana si numara crucile de pe marginea drumurilor si vezi cite sunt ale tataitilor.Este cazul sa nu mai faci astfel de discriminari ,ci sa se treca la sanctionarea drastica ,neconditionata,a celor care incalca regulile de circulatie.Suma astfel obtinuta ,o parte din ea ,sa inlocuiasca acciza asta din combustibil pe care domnul Ponta tot insista.Iata cu nu numai Presedintele il invata pe Prim de unde sa ia bani pentru buget,mai suntem si noi,postanacii electivi.

ion
4 decembrie 2013
atentie

andreea ,te-as ruga maine sa scri ,un articol intitulat : "vanatoarea de oameni in varsta ,a fost terminata !" se apropie sarbatorile ! asa articol ,mai rar ! conduc din anul 1979,am varsta de 62 de ani ,propun sa fiu "eutanasiat", de catre o asa zisa "ziarist" ! Asa scoala romaneasca ,asa tineret ! Noi ,generatia noastra de "looseri",daca ne intalneam cu un profesor de 10 ori pe zi , de atatea ori il salutam respectuos ! de aici pleaca civilizatia !

Lica, 48 ani
4 decembrie 2013
Pacat ca prostia nu intra sub incidenta legii

Cel mai prost si nerusinat articol pe care l-am citit pina acum in Cuget Liber. Daca e real ca din 1078 de accidente, 130 au fost produse de cei de peste 60 ani, asta inseamna ca ei au facut doar 12% din accidente, ceea ce nu e mult raportat la total. Deci ceilalti au facut 88% din accidente !!! Deci lucrurile stau invers decit sunt prezentate de acest pretext de ziarista. Lățoaso du-te intii si scoatati paduchii din par pt. ca au inceput sa-ti cada pe frunte si ti-au intrat in ochi, astfel ca ti-a disparut si discernamintul pe care nu-l aveai.

nna
4 decembrie 2013
tendentios

Procentul mare este la cei teribilisti.Dqaca 1000 sunt altii decat batranii cuminti,ce ziceti ca-i valabil sa critici 100(UNASUTA) decat sa alarmezi si sa panichezi din cauza celor 1000(UNAMIE)??????

sofatul
4 decembrie 2013
60 ani

la 60 ani,multi sunt tineri.ce ne facem cu cretinii astia de bani gata care conduc beti si ca dracu,doar ca au parintii bani?sau cu maimutele astea de 20 de ani care sunt varza,dar conduc masinile luate de parinti.aseara un barbat de 60 de ani,mi-a tinut usa sa intru intr-o scara de bloc.si desi avea 2 sacosi,si-a scos si palaria in tfata mea.am simtit un respect deosebit,mi s-a luminat fata.nu toti batranii sunt redusi la cap,au dreptul sa conduca,sa danseze,sa mearga la plaja,sa rada la fel ca noi astia tineri.generatia 15-27 ani,reprezinta o problema

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Amenzi pentru pietonii indisciplinați
Luni, 02 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Cresc amenzile de circulație
Pagina a fost generata in 0.7998 secunde