Aterizare de urgență pe Aeroportul de la Kogălniceanu

773
Aterizare de urgență pe Aeroportul de la Kogălniceanu - aviin-1319833404.jpg

Un avion, la bordul căruia se aflau șapte persoane - trei pasageri și patru membri de echipaj -, care se deplasa de la Hamburg spre Dubai, a aterizat de urgență, vineri după-amiază, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța, după ce parbrizul
s-a fisurat. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional "Mihail Kogălni-ceanu", înainte de aterizare, pilotul aeronavei care venea de la Hamburg și se îndrepta spre Dubai a solicitat aterizarea de urgență turnului de control al aeroportului constănțean, spunând că parbrizul avionului prezintă o fisură și că avionul se depresurizează.
Turnul de control i-a acordat per-misiunea de aterizare de urgență, astfel că avionul a aterizat la ora 14.39, în condiții de siguranță.
Avionul, un Airbus A 318, aparține companiei Jet Aviation, la bordul aeronavei aflându-se trei pasageri și patru membri ai echipajului.
Autoritățile spun că cele șapte persoane vor rămâne, pe cheltuiala companiei, la un hotel din Constanța, urmând a le fi asigurat zborul către destinație cu o altă aeronavă.
Reprezentanții aeroportului constănțean ne-au declarat că, în urma primirii apelului de urgență de la pilotul aeronavei, au fost alertați și pompierii Serviciului de la Inspectoratul pentru situații de Urgență Dobrogea, la fața locului fiind trimise două autospeciale pentru stingerea incendiilor, dar și șase ambulanțe.
Directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu, Ionel Manafu, a declarat, vineri, pentru "Cuget Liber", că "momentul critic al aterizării a fost depășit, cei trei pasageri și echipajul sunt în siguranță. Cele șase ambulanțe au fost solicitate pentru că aceasta este procedura standard. Mai departe, compania va decide cum se va proceda în cazul pasagerilor".

Cauza probabilă a fisurării parbrizului nu a fost făcută cunoscută de autorități, acest lucru fiind de competența exclusivă a companiei de care aparține aeronava.
Compania Jet Aviation, înregistrată în India și fondată în Elveția, execută zboruri în Europa, Orientul Mijlociu, Asia, America de Nord și America de Sud.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5398 secunde