Au început înscrierile pentru programul Rabla Plus. Primiți până la 45.000 de lei

621
2
Au început înscrierile pentru programul Rabla Plus. Primiți până la 45.000 de lei - fond2-1522133821.jpg

Articole de la același autor

Au început înscrierile pentru programul Rabla Plus, prin care românii își pot cumpăra un autoturism nou electric sau electric hibrid. Ajutorul de la stat este cuprins între 20.000 de lei și 45.000 de lei. De ecotichet vor beneficia doar persoanele care nu au datorii la bugetul local. 


Conform calendarului publicat de Administrația Fondului pentru Mediu, doritorii au la dispoziție cinci luni pentru a participa la programul Rabla Plus. Înscrierile au loc în perioada 26 martie - 28 septembrie. 


Persoanele fizice care vor să achiziționeze mașini electrice în acest an pot cere de la stat o subvenție nerambursabilă care poate trece de 9.000 de euro. 


Românii pot obține 45.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric sau 20.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă. 


Un singur ecotichet poate fi folosit pe tot parcursul unui an calendaristic. Practic, valoarea ecotichetului va fi scăzută direct din prețul de achiziție a mașinii electrice noi, astfel că banii nu vor ajunge efectiv în mâinile solicitanților. Ecotichetul este o parte din prețul de achiziție a unui autovehicul electric nou și reprezintă o subvenție nerambursabilă din partea statului român.


"Clienții trebuie să știe că la achiziționarea unei mașini electrice trebuie să plătească chirie pentru baterie. Spre exemplu, în fiecare lună se plătește o chirie în valoare de 142 de euro. În acest mod, clienții nu vor duce grija bateriei, iar după ce contractul se termină, bateria se schimbă și va rămâne în posesia proprietarului mașinii. Bateria se poate cumpăra și separat, însă pe parcursul timpului își pierde din proprietăți și este destul de scumpă, apropiindu-se de valoarea autoturismului", a declarat, pentru "Cuget Liber", Adel Coman, consilier vânzări Renault.


Pentru a fi acceptați în programul Rabla Plus, românii trebuie să aibă domiciliul sau reședința în România, să nu aibă obligații de plată la bugetul local, să se înscrie la un producător validat pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric sau autovehicul nou electric hibrid și să obțină nota de înscriere. De asemenea, candidații sunt obligați să achiziționeze autovehiculul de la producătorul validat care a eliberat nota de înscriere. 


Suma alocată acestui program este de 50 de milioane de lei (10 milioane de euro), dintre care: 15 milioane de lei pentru persoane fizice și 35 de milioane de lei pentru persoane juridice.


Programul Rabla Plus face parte dintr-un plan de acțiune menit să reînnoiască parcul auto național, care devine tot mai îmbătrânit, mai ales în condițiile în care taxa timbrului de mediu a fost scoasă. Un alt obiectiv al programului este diminuarea numărului de vehicule poluante, care reprezintă un real pericol pentru mediul înconjurător, dar și pentru siguranța rutieră.


Comentează știrea

Poza
27 martie 2018
Poza

Ce legatura are poza?

ionescu
27 martie 2018
desteptilor

ce e cu fotografia din fata articolului? jurnalisti de la seral.....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0534 secunde