"Au încurcat sicriele!" Italian mort în cutremurul din Amatrice, îngropat din greșeală în România

378

Articole recomandate

Eroare incredibilă a autorităților italiene. După cutremurul din Amatrice într-o localitate din Vâlcea au fost trimise două sicrie în care ar fi trebuit să fie cadavrele soților Păunescu.

Numai că acum localnicii din Fârtățești au aflat cu stupoare că, de fapt, într-unul nu era ruda lor, ci un cetățean italian. De abia azi a ajuns in sat și a și fost înmormântat adevăratul Victor Păunescu.

Primarul comunei Fârtățești, Nicolae Voicescu, a afirmat la Realitatea TV că a aflat joi că s-ar putea ca autoritățile italiene să fie comis o eroare. "Nu știu ce s-a întâmplat acolo, dar la ce mare a fost catastrofa în Italia, probabil s-a creat o confuzie. Trebuie făcute formalități pentru deshumarea cetățeanului italian", a spus primarul.

Cel mai probabil, autoritățile italiene au încurcat sicriele după cutremur. Trupul românului mort a ajuns abia azi în comuna vâlceană și tot astăzi a avut loc și înmormântarea acetuia.

Primarul a mai spus că familia românului decedat în Italia este foarte supărată de această încurcătură.

"Sicriul a ajuns sigilat în România, iar joi am aflat că s-a făcut o greșeală", a explicat primarul din Fârtățești.

Primăria Fârtățești a fost înștiințată astfel, pe cale oficială, că, în locul defunctului Victor Păunescu, a fost trimis un coșciug cu o altă persoană decedată în cutremurul din Italia.

Pe 24 august, un cutremur cu magnitudinea 6,2 pe scara Richter a avut loc, la ora locală 03:36. Orașul Amatrice din Provincia Rieti a fost cel mai afectat de cutremur. Multe din clădirile istorice s-au prăbușit. Cutremurul și replicile sale au fost simțite în regiuni întinse din Italia centrală, inclusiv Roma, Napoli și Florența, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0549 secunde