Audieri maraton la sediile de poliție din Ovidiu și Lumina

260
Audieri maraton la sediile de poliție din Ovidiu și Lumina - referendumovidiu-1355312097.jpg
La aproape cinci luni de la desfășurarea referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție continuă cercetările privind eventualele fraude care au avut loc în data respectivă. 

De la începutul acestei săptămâni, la Poliția Ovidiu s-au aflat trei procurori de la Parchetul General, care au chemat la audieri peste o sută de oameni din localitate, care au votat la referendum la Secția 360 din localitate. "Noi le-am pus la dispoziție două birouri în cadrul Poliției Ovidiu, pentru a audia mai multe persoane, nu suntem implicați în anchetă", a declarat comisarul șef Adrian Rapotan, șeful Poliției Constanța. 

Audierile au avut loc luni și marți, iar localnicii au fost solicitați să confirme dacă au participat la referendum, să-și recunoască semnăturile și să dea probe olografe. Mulți dintre cei chemați s-au alarmat, spunând că până în prezent nu au mai avut niciodată de-a face cu oamenii legii. De altfel, o bătrână de 80 de ani a povestit că este pentru prima dată, în viața ei, când trece pragul poliției din localitate. 

În cursul zilei de astăzi, procurorii se vor deplasa la Poliția Lumina, unde de asemenea urmează să audieze câteva zeci de persoane, care au votat la Secția de votare 490 din localitate. 

Audierile acestea vin în contextul în care, la sfârșitul lunii noiembrie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus începerea urmăririi penale în cazul a cinci membri ai biroului electoral al Secției de votare 360 din Ovidiu și a șapte membri ai biroului electoral al Secției de votare 490 din Lumina. Suspecții sunt acuzați, în ambele cazuri, cum că "la referendumul național din data de 29 iulie, au introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot, corespunzător unui număr de persoane care nu s-au prezentat la urne și a căror semnătură a fost executată în fals, denaturând, în acest mod, realitatea datelor înscrise în documentele întocmite la nivelul biroului electoral", se arată în comunicatul transmis de Parchetul General. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2582 secunde