Autocar de jumătate de milion de lei, furat din Italia, găsit de polițiștii de frontieră

332
Polițiști din cadrul Serviciului Poliției de Frontieră Iași, Vaslui și Huși au organizat, în week-end, o acțiune punctuală pe linia prevenirii și combaterii traficului cu autoturisme furate.

În timpul acțiunii desfășurate, sâmbătă, în jurul orei 01.30, s-a prezentat la controlul pentru trecerea frontierei, pe sensul de intrare în țară, conducând un autocar marca MAN, un cetățean român în vârstă de 30 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că autovehiculul în cauză figurează în alertă, ca fiind furat din Italia.

Efectuându-se verificări asupra elementelor de identificare ale autocarului s-a stabilit faptul că autocarul are seria de șasiu modificată.

Pe timpul cercetărilor, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat Eugeniu G., cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, directorul firmei de transport internațional de persoane care efectua cursa respectivă.

Cu privire la cele constatate, Eugeniu G. a declarat că autocarul în cauză a fost închiriat de la o altă societate din Republica Moldova, însă nu a putut prezenta documente din care să rezulte acest aspect.

Polițiștii de frontieră vasluieni i-au întocmit lui Eugeniu G. dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt, urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși cu propunerile legale.

Autovehiculul, în valoare de 540.000 lei, a fost indisponibilizat și introdus în parcul auto de la sediul Poliției de Frontieră Vaslui, în vederea recuperării acestuia de către proprietar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2722 secunde